1 Ingredienser
Botten: 125 g smör 100 g choklad 2 dl strösocker 3 st ägg 1,5 tsk vaniljsocker 2 dl vetemjöl 1 krm salt 1 tsk bakpulver 0,75 dl kakao Topping: 150 g philadelphia 1 äggula 3 msk florsocker Skriv utGör så här: Chokladmuffins:
Värm ugnen till 175 grader.
1. Bryn
smöret och låt chokladen smälta med smöret.
2. Vispa
ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten, vänd runt tills det är blandat, häll i chokladsmöret. Blanda försiktigt.
Cheesecakesmet
Rör ihop Philadelphiaost med äggula och florsocker. Fördela fyllningen i muffinsformarna, 2/3 choklad och 1/3 cheesecake. Eller hur du vill ha det.
Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter, det är bara gott om dem blir lite kladdiga.
Låt svalna. Godast är dom dagen efter, då smakar chokladen mer. Men visst kan man ta en direkt efter baket också =P
Mixa såsen med en stavmixer, red av med maizena och smaka av med salt. Gräddsås med kantareller. Tillsätt lök, kryddor, älgfärs, ägg, grädde och dijonsenap i bunken
Stek kantarellerna i smör och smaka av med salt och peppar. Nagga med en gaffel. Gör pajdegen genom att arbeta samman vetemjöl, salt och smör, tillsätt vatten och arbeta samman till en fast deg
Börja med att laga ett potatismos. Tillsätt vitt vin, grädde, crème fraiche, hummerfond, chilisås, dijonsenap, hackad dill, paprikapulver och cayennepeppar
Var sedan noga med att skära tvärs över köttets fibrer annars kan det bli segt. T-bone steak. Medium. Servera med primörer, grillad blomkål, salsa verde eller rödvinssmör
ev ytterligare salt och peppar. 2 st limefrukter, skalet och saften. Ingredienser 3 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 2 st limefrukter, skalet och saften 5 dl kycklingbuljong 4 st kycklingfilé 2 msk olja till stekning 1 msk smör till stekning 1 tsk spiskummin 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 0,5 g saffran 1,5 tsk sambal oelek 1 msk maizenamjöl 2 msk vatten ev ytterligare salt och peppar Dekorering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.