1 några
drag med svartpepparkvarnen och eventuellt mer salt
1 Ingredienser
0,5 tsk torkad timjan 0,5 tsk torkad oregano 1 tsk paprikapulver 0,5 tsk chilipulver 0,25 tsk chiliflakes 1 krm tabasco 1 tsk salt 0,25 st torkad peppar, hackad 1 st pressad vitlöksklyfta 1,5 msk olivolja 400 g ekologisk nötfärs 0,5 tsk honung 0,5 msk färsk salvia, hackad Sås: 2 dl turkisk yoghurt 1 st dl riven gurka 0,25 tsk salt 0,5 st pressad vitlöksklyfta 0,5 tsk citronsaft några drag med svartpepparkvarnen och eventuellt mer salt Skriv utGör så här: Blanda kryddorna med pressad vitlök och olja. Blanda med köttfärsen och låt dra i kylskåp, minst en timme.
Till såsen river du gurkan grovt. Lägg i sil och salta. Pressa ut överflödigt vatten. Blanda med övriga ingredienser till tzatzikisåsen.
Forma avlånga biffar av köttet och trä dem på spett. Lägg dem gärna i frysen en kvart före grillning, så att köttet "sätter sig". Grilla.
Strö hackade färska kryddor över köttet före servering.
Goda tillbehör till detta är ugnsbakad potatis, grillad citron och en fräsch sallad.
1 st citron, skal och saft. 1 st citron, skal och saft 2 st vitlöksklyftor, rivna 2 msk rapsolja 0,5 tsk spiskummin 1 msk japansk soja 1 tsk brun farin 1 tsk vitvinsvinäger 1 tsk salt Sås
T-bone steak. Grilla köttet med salt och peppar på låg värme (ca 125 g) till ca 50 grader och låt de sedan vila 8-10 minuter i aluminiumfolie eller smörpapper, tänk på att inner temperaturen stiger när de vilar. 56° C - ta bort från grillen mellan 50-52° C. 58° C - ta bort från grillen mellan 52-54° C. 62° C - ta bort från grillen mellan 54-56° C
Blanda olivolja, soja, honung, worcestershire, vitlök, timjan, salt och peppar till en marinad. Strimla kycklingen och lägg i dubbla plastpåsar tillsammans med marinaden
Jag har ändå så svårt att förstå både köttbullar och fiskpinnar från fabrik. Vill man ens veta vad som mals ned, pressas ihop och sedan döljs bakom en tjock panering
Bryn smöret och låt chokladen smälta med smöret. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten, vänd runt tills det är blandat, häll i chokladsmöret
ev ytterligare salt och peppar. 2 st limefrukter, skalet och saften. Ingredienser 3 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 2 st limefrukter, skalet och saften 5 dl kycklingbuljong 4 st kycklingfilé 2 msk olja till stekning 1 msk smör till stekning 1 tsk spiskummin 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 0,5 g saffran 1,5 tsk sambal oelek 1 msk maizenamjöl 2 msk vatten ev ytterligare salt och peppar Dekorering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.