Grillade färsspett och tzatziki | Foodfolder - Vin, matglädje och inspiration!
www.foodfolder.se
www.foodfolder.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 10,5 tsk torkad oregano
  • 11 tsk paprikapulver
  • 10,5 tsk chilipulver
  • 10,25 tsk chiliflakes
  • 11 krm tabasco
  • 11 tsk salt
  • 10,25 st torkad peppar, hackad
  • 11 st pressad vitlöksklyfta
  • 11,5 msk olivolja
  • 1400 g ekologisk nötfärs
  • 10,5 tsk honung
  • 10,5 msk färsk salvia, hackad
  • 12 dl turkisk yoghurt
  • 11 st dl riven gurka
  • 10,25 tsk salt
  • 10,5 st pressad vitlöksklyfta
  • 10,5 tsk citronsaft
  • 1 några drag med svartpepparkvarnen och eventuellt mer salt
  • 1 Ingredienser 0,5 tsk torkad timjan 0,5 tsk torkad oregano 1 tsk paprikapulver 0,5 tsk chilipulver 0,25 tsk chiliflakes 1 krm tabasco 1 tsk salt 0,25 st torkad peppar, hackad 1 st pressad vitlöksklyfta 1,5 msk olivolja 400 g ekologisk nötfärs 0,5 tsk honung 0,5 msk färsk salvia, hackad Sås: 2 dl turkisk yoghurt 1 st dl riven gurka 0,25 tsk salt 0,5 st pressad vitlöksklyfta 0,5 tsk citronsaft några drag med svartpepparkvarnen och eventuellt mer salt Skriv utGör så här: Blanda kryddorna med pressad vitlök och olja. Blanda med köttfärsen och låt dra i kylskåp, minst en timme.
  • Till såsen river du gurkan grovt. Lägg i sil och salta. Pressa ut överflödigt vatten. Blanda med övriga ingredienser till tzatzikisåsen.
  • Forma avlånga biffar av köttet och trä dem på spett. Lägg dem gärna i frysen en kvart före grillning, så att köttet "sätter sig". Grilla.
  • Strö hackade färska kryddor över köttet före servering.
  • Goda tillbehör till detta är ugnsbakad potatis, grillad citron och en fräsch sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.