Grönpepparsås med whiskey | Foodfolder - Vin, matglädje och inspiration!
www.foodfolder.se
www.foodfolder.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 st scharlottenlökar
  • 11 burk(ar) grönpeppar i lag
  • 150 g smör
  • 10,5 dl whiskey
  • 13 dl oxfond
  • 13 dl grädde
  • 11 msk japansk soya
  • 1 lite steksky om du har
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar
  • 1 Ingredienser 3 st scharlottenlökar 1 burk(ar) grönpeppar i lag 50 g smör 0,5 dl whiskey 3 dl oxfond 3 dl grädde 1 msk japansk soya lite steksky om du har salt svartpeppar Skriv utGör så här: Hacka lök och häll av grönpeppar.
  • Fräs lök och grönpeppar i smör en stund tills löken mjuknar.
  • Häll på whiskey, inte under fläkten om det skulle börja flamma upp, tillsätt sedan fonden och koka ner till hälften. Ha i grädde, soya och eventuellt lite steksky om du steker lite kött samtidigt.
  • Koka ner till önskad konsistens och smaka av med salt och svartpeppar.
  • Gott till; 
  • Flapsteak
  • Flankstek
  • T-bonesteak
  • Kalventrecote 
  • Testa även;

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.