1,2 kg
Blandat lammkött, gärna med ben men räkna då bort benens vikt
12 msk
rapsolja
14 st
vitlöksklyftor
12 st
gul lök
12 msk
tomatpuré
15 dl
vitt vin
112 st
torkade aprikoser
16 st
kanelstänger
14 st
stjärnanis
10,5 tsk
chiliflakes
11 msk
salt
12 msk
koncentrerad köpt kalvfond eller dubbel mängd hemgjord
130 st
cocktailtomater
1
vatten
12 dl
skalade pistagenötter
12 dl
bananchips
12 dl
russin
12 st
rivet skal från citron
11 st
kruka färsk mynta
11,4 l
kokta belugalinser
1 Ingredienser
1,2 kg Blandat lammkött, gärna med ben men räkna då bort benens vikt 2 msk rapsolja 4 st vitlöksklyftor 2 st gul lök 2 msk tomatpuré 5 dl vitt vin 12 st torkade aprikoser 6 st kanelstänger 4 st stjärnanis 0,5 tsk chiliflakes 1 msk salt 2 msk koncentrerad köpt kalvfond eller dubbel mängd hemgjord 30 st cocktailtomater vatten Topping: 2 dl skalade pistagenötter 2 dl bananchips 2 dl russin 2 st rivet skal från citron 1 st kruka färsk mynta Tillbehör: 1,4 l kokta belugalinser Skriv utGör så här: Skölj lammet och skär i 2 x 2 centimeters bitar om du har en stor bit. Du behöver inte putsa bitarna och om du har lammlägg, så behöver du inte heller dela lägget. Bryn lammbitarna runt om i lite olja i en stekpanna.
Hacka gul lök och vitlök. Fräs försiktigt på medelvärme i rapsolja i en stor gryta. Blanda ner tomatpuré och vin. Lägg i lammbitarna, aprikoserna, kanelstängerna, chiliflakes, stjärnanis, salt, kalvfond och två tredjedelar av cocktailtomaterna. Fyll på med vatten så att lammet täcks. Låt puttra på svag värme under lock i två till två och en halv timme, tills köttet faller är mört och faller isär. Strax före servering halverar du resten av tomaterna och lägger dem i grytan.
Hacka bananchips och pistagenötter grovt. Blanda med rivet citronskal, russin och färsk mynta. Servera som topping vid sidan av.
Servera med kokta belugalinser. Som alternativ kan du servera ris till.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.