Mustig lammgryta med kanel, torkad frukt och mynta  | Foodfolder - Vin, matglädje och inspiration!
www.foodfolder.se
www.foodfolder.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,2 kg Blandat lammkött, gärna med ben men räkna då bort benens vikt
  • 12 msk rapsolja
  • 14 st vitlöksklyftor
  • 12 st gul lök
  • 12 msk tomatpuré
  • 15 dl vitt vin
  • 112 st torkade aprikoser
  • 16 st kanelstänger
  • 14 st stjärnanis
  • 10,5 tsk chiliflakes
  • 11 msk salt
  • 12 msk koncentrerad köpt kalvfond eller dubbel mängd hemgjord
  • 130 st cocktailtomater
  • 1 vatten
  • 12 dl skalade pistagenötter
  • 12 dl bananchips
  • 12 dl russin
  • 12 st rivet skal från citron
  • 11 st kruka färsk mynta
  • 11,4 l kokta belugalinser
  • 1 Ingredienser 1,2 kg Blandat lammkött, gärna med ben men räkna då bort benens vikt 2 msk rapsolja 4 st vitlöksklyftor 2 st gul lök 2 msk tomatpuré 5 dl vitt vin 12 st torkade aprikoser 6 st kanelstänger 4 st stjärnanis 0,5 tsk chiliflakes 1 msk salt 2 msk koncentrerad köpt kalvfond eller dubbel mängd hemgjord 30 st cocktailtomater vatten Topping: 2 dl skalade pistagenötter 2 dl bananchips 2 dl russin 2 st rivet skal från citron 1 st kruka färsk mynta Tillbehör: 1,4 l kokta belugalinser Skriv utGör så här: Skölj lammet och skär i 2 x 2 centimeters bitar om du har en stor bit. Du behöver inte putsa bitarna och om du har lammlägg, så behöver du inte heller dela lägget. Bryn lammbitarna runt om i lite olja i en stekpanna.
  • Hacka gul lök och vitlök. Fräs försiktigt på medelvärme i rapsolja i en stor gryta. Blanda ner tomatpuré och vin. Lägg i lammbitarna, aprikoserna, kanelstängerna, chiliflakes, stjärnanis, salt, kalvfond och två tredjedelar av cocktailtomaterna. Fyll på med vatten så att lammet täcks. Låt puttra på svag värme under lock i två till två och en halv timme, tills köttet faller är mört och faller isär. Strax före servering halverar du resten av tomaterna och lägger dem i grytan.
  • Hacka bananchips och pistagenötter grovt. Blanda med rivet citronskal, russin och färsk mynta. Servera som topping vid sidan av.
  • Servera med kokta belugalinser. Som alternativ kan du servera ris till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.