Färsk Rödingfilé med Dillpicklade grönsaker, palsternackspure och vitvinssås | Foodfolder - Vin, matglädje och inspiration!

Ingredienser

  • 4 st Rödingfilèer
  • 1 st Citron
  • 1 tsk Salt
  • 2 krm Svartpeppar
  • 2 msk Smör
  • 1 dl Ättiksprit
  • 1 dl Strösocker
  • 2 dl Vatten
  • 1 st Rödlök
  • 0,25 st Blomkålshuvud
  • 0,5 st Gurka
  • 2 msk Dill finhackad - spara en kvist till garnering
  • 2 st Schalottenlök
  • 1 själk(ar) Timjan
  • 10 st Enbär
  • 2 dl Vitt vin - torrt
  • 2 dl Vispgrädde
  • 1 dl Vatten
  • 1 st Fiskbuljongtärning - eller egen fiskfond
  • 400 g Palsternacka
  • 400 g Potatis mjölig sort
  • 2 dl Gräddfil
  • 1 tsk Salt
  • Ingredienser 4 st Rödingfilèer 1 st Citron 1 tsk Salt 2 krm Svartpeppar 2 msk Smör Tillbehör: 1 dl Ättiksprit 1 dl Strösocker 2 dl Vatten 1 st Rödlök 0,25 st Blomkålshuvud 0,5 st Gurka 2 msk Dill finhackad - spara en kvist till garnering Sås: 2 st Schalottenlök 2 msk Smör 1 själk(ar) Timjan 10 st Enbär 2 dl Vitt vin - torrt 2 dl Vispgrädde 1 dl Vatten 1 st Fiskbuljongtärning - eller egen fiskfond Kräm: 400 g Palsternacka 400 g Potatis mjölig sort 2 msk Smör 2 dl Gräddfil 1 tsk Salt Skriv ut

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.