Fisk och skaldjur

Fisk och skaldjur

Laxlasagne

Laxlasagne

Skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Fäs purjolök och vitlök i en stekpanna med smör. Blanda i spenaten och fräs tills spenaten är mjuk
Siciliansk couscous med räkor

Siciliansk couscous med räkor

Lägg i paprikabitarna, salta och peppra och stek dem i het panna i ett par minuter tills de mjuknat något men fortfarande är spänstiga
Laxpudding med fänkål och citron

Laxpudding med fänkål och citron

Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och fänkålsfrön. Skär lax och den kokta fänkålen i bitar och fördela bland potatisen
Curry- och tomatgratinerad torsk

Curry- och tomatgratinerad torsk

Fisk,. Curry- och tomatgratinerad torsk. VV. Örtkryddad torsk. Instagram. @vardagsmatalajess. Vardagsmat a la Jess på Facebook

Morotspasta med kräftor

Skala och hacka vitlöken. Tillsätt persilja, smulad buljongtärning, sambal oelek och minifraiche. Skala morötterna, strimla dem sedan med potatisskalare
Scampi fritti à la Nina

Scampi fritti à la Nina

Blanda ihop och smaka av med salt och peppar, låt stå i kylskåp. Blanda ihop och smaka av med salt, peppar och socker
Cornflakesfisk

Cornflakesfisk

Cornflakesfisk är precis vad det låter som, saftig vit fisk som täcks av ett lager krispiga cornflakes blandade med smör, ost och kryddor
Krispig lax i krämig parmesan- och citronsås

Krispig lax i krämig parmesan- och citronsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Lax 250 gram laxfilé(er) 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1,5 tsk olivolja 1 dl matlagningsgrädde 1 dl vatten 25 gram parmesanost 0,5 st citron(er) 0,5 kruka(or) färsk gräslök Varm kålsallad 150 gram brysselkål 1 klyfta(or) vitlök 0,5 tsk chiliflakes 1,5 tsk olivolja 125 gram grönkål 1 krm salt 1 krm svartpeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Fisk- och skaldjurslasagne med doft av saffran

Fisk- och skaldjurslasagne med doft av saffran

Ingredienser 250 gram färska lasagneplattor 0,5 st fänkål , skivad 2 st Schalottenlök(ar) 100 gram färsk bladspenat , färsk 1 klyfta(or) vitlök(ar) , pressad 0 olivolja 3 dl vitt vin , torrt 25 gram smör 2 msk vetemjöl 2 dl crème fraiche , saffran/tomat 200 gram laxfilé(er) , helst färsk 200 gram rödspättafilé(er) , alt torskrygg, helst färsk 200 gram räkor , skalade 0 salt 0 svartpeppar 0 riven ost 0 citron(er) 0 zucchini , i tunna skivor 0 färsk timjan Köp receptet
Skaldjurslasagne

Skaldjurslasagne

Hacka fänkålen och squashen. Skala och hacka mo-roten. Strö över mjöl och rör om. Tillsätt vin, vatten, pastasås, fond och grädde
Räklåda

Räklåda

Skölj och skiva purjolöken. Ansa och skiva svampen. Fräs purjolök och svamp i en stekpanna med smör. Bryt av och kasta nedersta biten på sparrisen