Fisk och skaldjur

Fisk och skaldjur

Fiskgratäng med bacontopping

Fiskgratäng med bacontopping

Salta och peppra fisken. salt och peppar. Skär fisken i lagom stora bitar. matvete och broccoli. krydda lite med salt, strö över mjöl och fräs samman
Förälskade räkor II

Förälskade räkor II

Fräs lök och svamp i oljan. Rör ner mjölet och tillsätt tomaterna. Lägg paprikan i grytan och krydda med paprikapulver, curry och citron
Tiradito på skreitorsk

Tiradito på skreitorsk

Häll av limen och lägg upp fisken på uppläggningsfat. Lägg på ett fat och slå över lime. Salta och peppra efter smak

Sommartorsk med tomat och smör

Fisk & skaldjur,Glutenfritt,Gratänger & ugnsstekt,Middagstips. Här är smöret bara smält ovanpå fisken tillsammans med ett gäng körsbärstomater
Stekt skreitorskfilé med rödbetor, kapris och brynt smör med pepparrot

Stekt skreitorskfilé med rödbetor, kapris och brynt smör med pepparrot

Vänd fiskfiléerna i vetemjöl. Salta och peppra torskfilén runt om. Skala och riv pepparroten. Tillsätt den till det smälta smöret och låt stå och puttra på medelvärme tills smöret och pepparroten fått en fin ljusbrun färg, rör då ochoch passa noga så att det inte bränns
Laxfilé i ugn med citron

Laxfilé i ugn med citron

Ingredienser Portioner. 8 ca 1 1/4 kg färsk laxfilé utan skinn 2 msk olja 1 1/2 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 msk finrivet citronskal Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Fiskburgare med tartarsås

Fiskburgare med tartarsås

skal och saft av ½ citron. Kör ingredienserna till fiskburgarna till en jämn smet i en matberedare. olja och smör att steka i
Fish'n'chips

Fish'n'chips

Doppa dem i frityrsmeten och fritera dem sedan tills de är gyllene, det tar några minuter per fiskbit
Panerad torsk (ugnstillagad) med remouladsås

Panerad torsk (ugnstillagad) med remouladsås

Smält en bit smör i en kastrull och dutta smöret över fiskbitarna, så att de senare får fin färg. Lite vågat, med tanke på att man vill ju ha det där spröda, frasiga, smöriga, goda höljet runtom fisken… Blev nöjd med resultatet

Torskgratäng med spenat

Därför ska ni idag få ett tips på en smarrig fiskmiddag som inte kräver alldeles för lång kökstjänst och som dessutom bjuder på en del finfina vitaminer tack vare det gröna inslaget
Lättrimmad lax med pepparrot

Lättrimmad lax med pepparrot

600 g laxfilé. 1 liter vatten. 4 msk salt. 2 msk strösocker. 2½ dl Kelda® mellangrädde. 1 krm svartpeppar. 1 dl hackad färsk dill
Piggvar Barigoule

Piggvar Barigoule

Skär av toppen på skockorna, och plocka de nedre hårda bladen. Greppa stjälken och använd en liten kniv tills de inre mjuka bladen dyker fram
Sensommar-strömming

Sensommar-strömming

Ta upp strömmingen ur marinaden och vänd en †lé i. Servera med lök och mos. Dela och skiva dem. Stek löken mjuk i olja och smör på medelgod värme under omrörning
Tonfiskgratäng med potatis

Tonfiskgratäng med potatis

Så, idag vill jag tipsa er som en busenkel, och busgod i all sin enkelhet, tonfiskgratäng med potatis och bearnaisesås
Pankopanerad laxfilé

Pankopanerad laxfilé

Blanda senap, honung, pressad vitlök och olja i en skål. Blanda pankoströbröd, persilja, citronskal, salt och peppar på en tallrik
Fläsksvålspanerad sej med färskostmix

Fläsksvålspanerad sej med färskostmix

Vänd fiskbitar i pofiber, ägg och sist stötta fläsksvålar. lätt tinat fiskblock sej (skär i skivor). Kokt broccoli och färskostmix (se nedan)
Apelsinmarinerad laxfilé

Apelsinmarinerad laxfilé

Snart är det dax för final i melodifestivalen och jag tror på vinst för Måns. Till laxen åt vi crushed potatoes och en romsås som jag lägger ut receptet på imorgon