Fisk och skaldjur

Fisk och skaldjur

Ångkokt torsk med ägg- och forellromssås

Ångkokt torsk med ägg- och forellromssås

1Ägg- och forellromssås4 ägg 80 g forellrom 25 g smör 2 msk vetemjöl 4 dl vispgrädde 2 dl mjölk 1 kruka dill salt. 1Kålsallad med gurka0,5 spetskål, grovt skuret 1 gurka, skalad och grovt skuren 2 citroner, saften 50 g smör
Arcy

Arcy

Torskgratäng

Torskgratäng

Om du använder fryst fisk låter du den tina först och torka sedan med hushållspapper. Tvätta och strimla purjolöken till tunna skivor
Marinerad bläckfisk

Marinerad bläckfisk

Smaka av innan servering och se om de behöver steka lite till (om du har större bitar bläckfisk) samt smaka av med någon msk citronsaft, salt och peppar
Fiskgryta från hav, sjö och land med dillpesto

Fiskgryta från hav, sjö och land med dillpesto

Dillpesto30 g solroskärnor, skalade och rostade 3 dl dill, lätt packad, grovskuren 2 klyftor vitlök 1 dl olivolja 1 dl rapsolja 2 dl lagrad Minimunk (eller annan vällagrad hårdost) 2 msk vit balsamvinäger 2 msk honung. 1Musselbuljong1 kg blåmusslor 2 schalottenlökar, skivade 2 klyftor vitlök, skivade 5 cl olivolja 1 fänkål, i strimlor 2 dl vitt vin 2 dl fiskbuljong. 1Fiskgryta1 kg kantareller 100 g rökt fläsk 2 schalottenlökar 1 fänkål 2 knipplökar 1 gul paprika (eller röd paprika) 2 klyftor vitlök 1 förp tomat, grovkrossade 4 dl musselfond 1 tsk thaicurrypulver 200 g vit fisk (t ex torsk i 2x2cm tärningar) 200 g röd fisk, 2x2cm tärningar (t ex lax) 200 g färska räkor, skalade 1 kg kokta musslor i skal (från buljongen) 8 färskpotatisar, kokta 1 msk fiskfond 2 dl crème fraîche 1 dl grädde 1 dl vitt vin 1 kg kokta kräftor i skal 1 knippe krondill salt