Fisk och skaldjur

Fisk och skaldjur

Sojalax med bakad spetskål

Sojalax med bakad spetskål

Ingredienser Portioner. 4 1 spetskål (à ca 600 g) 1/2 purjolök 4 bitar lax (à 140 g) 2 msk olja 2 msk japansk soja 2 msk svarta sesamfrön 1 tsk finrivet limeskal 1/2 röd chili 1 dl majonnäs 1 tsk färskpressad limejuice 2 msk vatten 1/2 tsk salt Lägg till i inköpslistan
Ugnsbakad torskrygg

Ugnsbakad torskrygg

Stick en ugnstermometer i fisken. Dela torskryggen i två portionsbitar och gnid in dem i lite havssalt
Stekt senapsströmming

Stekt senapsströmming

20 strömmingsfiléer. 1 burk ansjovisfiléer, 55 g. 1 stort knippe dill, ca 30 g. 1 vitlöksklyfta. 0,5 liter filmjölk

Pulled lax med picklad rödlök

Skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Tillsätt limesaft, vatten, honung och salt och låt dra till servering
Fiskgryta

Fiskgryta

200 g fisk, skuren i mindre bitar (efter smak och tillgång) 200 g räkor med skal, skalade 500 g blåmusslor, kokta 1 gul lök, skalad 4 klyfta vitlök, skalade 2 morötter, skalade 4-6 potatisar, skalade 1 röd paprika 1 fänkål 4 msk olivolja 0,5 g saffran 2-3 kvist färsk timjan 400 g krossade tomater 2 dl vitt vin 2 lagerblad 1 tsk chiliflakes 1 l fiskbuljong (eller musselbuljong) citron, saften salt (efter smak) svartpeppar (efter smak) färsk persilja, hackad
Fiskpudding

Fiskpudding

Lagade en fiskpuddingoch delar med mig av receptet, helt okey fiskrätt. Krydda med aromat, salt och peppar
Svamp- och baconöverbakad laxfilé

Svamp- och baconöverbakad laxfilé

Smörj en ugnssäker form och lägg ner laxbitarna med skinnsidan ner. Skala och strimla löken. Stek svampen i smör tillsammans med lök och bacon