Fisk och skaldjur

Fisk och skaldjur

Krispig torsk i ugn

Krispig torsk i ugn

1Till servering potatis, kokt och pressad sallad. 6 torskfiléer (tinade eller färska portionsbitar) [ca 750 g] 1,5 tsk salt 0,5 tsk malen svartpeppar 0,5 msk citronskal, finrivet 1 msk citronsaft, färskpressad 1 dl olivolja 1 msk färsk dragon, hackad 1 dl persilja, hackad 4 dl vitt bröd, finhackat (gärna surdeg) 2 dl lagrad ost, riven (t ex väster­bottensost) 300 g körsbärstomater (på kvist)
Ångkokt torsk med ägg- och forellromssås

Ångkokt torsk med ägg- och forellromssås

1Ägg- och forellromssås4 ägg 80 g forellrom 25 g smör 2 msk vetemjöl 4 dl vispgrädde 2 dl mjölk 1 kruka dill salt. 1Kålsallad med gurka0,5 spetskål, grovt skuret 1 gurka, skalad och grovt skuren 2 citroner, saften 50 g smör
Arcy

Arcy

Torskgratäng

Torskgratäng

Om du använder fryst fisk låter du den tina först och torka sedan med hushållspapper. Tvätta och strimla purjolöken till tunna skivor