Fisk

Fisk

Dillbakad spätta med gröna ärter

Dillbakad spätta med gröna ärter

4 800 g rödspättafilé 2 dl vispgrädde 1 msk majsstärkelse 1/2 fiskbuljongtärning 1/2 ask dill (à 20 g) salt och peppar 4 port ris 1/2 ask små ärter (à 250 g) 1/2 isbergssallad Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Pankopanerad spätta med brynt smöremulsion och fräsch gurksallad

Pankopanerad spätta med brynt smöremulsion och fräsch gurksallad

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Pankopanerad spätta 600 gram spättafilé 0 salt 1 dl vetemjöl 2 st ägg , uppvispade 2 dl pankoströbröd 0 smör , att steka i Brynt smöremulsion 100 gram smör 2 st äggula(or) 1 tsk dijonsenap 0 salt Gurksallad 1 st gurka 1 st röd lök , liten 0,5 dl vatten 1 msk ättiksprit , 12 % 1 msk honung 1 kruka(or) dill , hackad 0 salt 0 svartpeppar 0 citronskal Tillbehör 800 gram potatis(ar) Köp receptet Näringsvärde Kcal
Fisk med frasigt täcke

Fisk med frasigt täcke

Lägg fisken på ett ugnssäkert fat, salta och droppa över pressad citron. Ta fiskfatet ur ugnen. Fördela brödblandningen över fisken
Inbakad lax

Inbakad lax

1 st rulle kyld smördeg. 1700 g laxfilé. 11 st ägg. 1150 g färsk spenat. 11 msk smör. 1100 g kallrökt lax. 11 st äggvita
Röding i ugn

Röding i ugn

Tag den rensade fisken och skölj den. Salta och peppra ordentligt runt om och inne i fisken. Lägg fisken med insidan neråt som det syns på bilden
Rödspätta med heta musslor

Rödspätta med heta musslor

FISK. FISK 6 - 8 rödspätta fileér (beroende på storlek , frysta går aldeles utmärkt) lite smör till stekning ca 1 - 1½ dl mjöl flingsalt nymalen vitpeppar 2 msk dill 2 ägg SÅS 1 - 2 msk smör 1 burk musslor 1/4 dl vitt vin ½ dl grädde flingsalt vitpeppar fling-malen torkad chili (finns i kryddburk där man maler direkt från burken)

Rödspätta Anglaise

Stek dem sakta i smör på båda sidor tills det går att lossa fiskköttet från mittbenet. Rensa och skölj spättorna, dra av skinnet på översidan
Torskrygg vichyssoise

Torskrygg vichyssoise

Torka av fisken, lägg den i en smord form och krydda med citronskal, vitpeppar, salt och örter. Använd gärna en stektermometer, när innertemperaturen är 42 grader tycker jag fisken är perfekt
Asiatisk kokosgryta med lax

Asiatisk kokosgryta med lax

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Asiatisk kokosgryta med lax 500 gram laxfilé(er) 4 krm salt 1 klyfta(or) vitlök 0,5 msk rapsolja 2 msk röd currypasta 400 ml kokosmjölk 1 msk japansk soja 0,5 tsk chiliflakes 1 kruka(or) färsk koriander Tillbehör 2 dl jasminris , 4 port Köp receptet
Hälleflundra med vitvinssås

Hälleflundra med vitvinssås

Rör i vitt vin och sedan fiskbuljong (eller vatten och rör ut fiskbuljongtärning). Håll varm och låt stå och småkoka medan du lagar fisken så blir den bara godare
Hälleflundra med brynt smörsås, gurka och blomkål.

Hälleflundra med brynt smörsås, gurka och blomkål.

Helgen är här och då vill vi gärna passa på att slå ett slag för denna fantastiskt goda fiskrätt. Ihop med vit fisk – ojojoj, detta är restaurangklassificerad mat på hemmaplan
Gös i citronsås | Recept från Köket.se

Gös i citronsås | Recept från Köket.se

När smöret är gyllenbrunt lägg i fisken och stek i en minut, vänd. Koka potatisen och låt den ånga av, sätt på ett lock så den håller värmen