Fisk

Fisk

Asiatisk kokosgryta med lax

Asiatisk kokosgryta med lax

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Asiatisk kokosgryta med lax 500 gram laxfilé(er) 4 krm salt 1 klyfta(or) vitlök 0,5 msk rapsolja 2 msk röd currypasta 400 ml kokosmjölk 1 msk japansk soja 0,5 tsk chiliflakes 1 kruka(or) färsk koriander Tillbehör 2 dl jasminris , 4 port Köp receptet
Ugnsbakad torskrygg med räk- och dillsås

Ugnsbakad torskrygg med räk- och dillsås

600 g torskrygg salt. Räk- och dillsås400 g räkor med skal 3 dl vitt vin 3 dl vatten 4 dl vispgrädde 1 gul lök 1 morot 1 selleristjälk 1 msk tomatpuré 1 kruka dill majsstärkelse, till redning 1 msk olja, neutral 25 g smör salt vitpeppar
Lax i ugn med fetaost och soltorkade tomater

Lax i ugn med fetaost och soltorkade tomater

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 st laxfilé(er) 10 st soltorkade tomater , i olja 150 gram fetaost 3 msk solrosfrön 1 st vitlöksklyfta(or) , pressad 1 sallad Köp receptet Näringsvärde Kcal
Hälleflundra med vitvinssås

Hälleflundra med vitvinssås

Rör i vitt vin och sedan fiskbuljong (eller vatten och rör ut fiskbuljongtärning). Håll varm och låt stå och småkoka medan du lagar fisken så blir den bara godare
Hälleflundra med brynt smörsås, gurka och blomkål.

Hälleflundra med brynt smörsås, gurka och blomkål.

Helgen är här och då vill vi gärna passa på att slå ett slag för denna fantastiskt goda fiskrätt. Ihop med vit fisk – ojojoj, detta är restaurangklassificerad mat på hemmaplan
Gräddbräserad gös

Gräddbräserad gös

600 g gös 1 msk smör 1 burk ansjovis 1 påse babyspenat 3 dl grädde vitpeppar salt
Stekt ris med lax och ingefära

Stekt ris med lax och ingefära

4 Sojasås 3 msk japansk soja 1 msk asiatisk fisksås 1 msk sesamolja 4 ägg 1/2 msk neutral olja 5 dl strimlad grönkål 4 finskurna salladslök 2 rivna vitlöksklyftor ca 2 msk neutral olja 2 dl tinade frysta gröna ärter 8 dl kokt ris Till servering ca 200 g skivad kall- eller varmrökt lax 1/2 - 1 dl gari (inlagd ingefära) färsk koriander skivad salladslök rostad lök eller sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Saffranskryddad fisksoppa med lax och torsk

Saffranskryddad fisksoppa med lax och torsk

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 370 gram torskfilé , Köp havsvänlig torsk, eller sejfiléer 300 gram laxfilé(er) 150 gram skalade räkor 1 st purjolök(ar) 1 st vitlöksklyfta(or) 2 dl vatten 2,5 dl vitt matlagningsvin 2,5 dl matlagningsgrädde 1 dl crème fraiche 1 paket saffran 1 tsk salt 0,5 krm svartpeppar 1 tsk timjan 1 tsk basilika 0 odefinierad olivolja 3 msk fiskfond , ca