Fisk

Fisk

Torsk med vitvinssås och ägg

Torsk med vitvinssås och ägg

När fisken är klar, hacka två kokta ägg och strössla över tillsammans med hackade örter och riven pepparrot
Hälleflundra med vitvinssås

Hälleflundra med vitvinssås

Rör i vitt vin och sedan fiskbuljong (eller vatten och rör ut fiskbuljongtärning). Håll varm och låt stå och småkoka medan du lagar fisken så blir den bara godare
Hälleflundra med vitvinssås

Hälleflundra med vitvinssås

13 dl fiskbuljong alt. 1Lägg fisken i en form med en termometer och sätt in i ugnen. 800 gram hälleflundra
Torsk i ugn

Torsk i ugn

Den här gången tinade jag fisken först, och kokade upp broccolin först, det blev lite vattnigt förra gången
Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

1Kokt torsk5 dl fiskbuljong, utspädd 600 g torskfilé 0,5 tsk salt 2 msk persilja, hackad. Äggsås1 ägg 1,5 msk vetemjöl 3 dl mjölk 2 krm salt 0,5 krm vitpeppar
Varmrökt lax med citron- och dillsås

Varmrökt lax med citron- och dillsås

Ingredienser Portioner. 2 450 g delikatesspotatis 1 ask färsk dill (à 20 g) 1/2 citron 1 dl crème fraiche 1/2 gurka 250 g varmrökt lax 1 huvudsallad Lägg till i inköpslistan
Spätta i ugn med dillsås

Spätta i ugn med dillsås

4 600 g spättafilé 900 g fast potatis 2 dl smetana 1 fiskbuljongtärning 1 dl vatten salt och peppar 1 kruka dill 250 g broccoli 1 citron Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Markus röding med smörsås

Markus röding med smörsås

1 schalottenlök, finhackad 1 msk olja 1,5 dl torrt vitt vin 1 msk vitvinsvinäger 3 dl grädde 75 g smör salt 0,5 citron, lite saft och finrivet skal färsk dill, finskuren färsk gräslök, finskuren