Krämig kycklinggratäng med pasta & ajvar relish Posted on 21/01/2020 by Therése
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
250 g
pasta, gärna fullkorn (24 SP)
400 g
kycklingfilé
1 gul
lök
250 g
körsbärstomater
2½ dl
gräddmjölk 6% (10 SP)
1½ dl
ajvar relish (5 SP)
1 klyfta
vitlök
torkade eller färska örter
salt
peppar
1 dl
parmesanost, riven (5 SP)
Totalt blir det 7 SP/port om man delar den på 6 port (11 SP/port om man delar på 4 port). Lägg till SP för matfettet som används till formen. Servera rätten med en blandad sallad.
Beskrivning
Koka pastan, men något underkokt så den får gå klart i ugnen sedan.
Strimla kycklingen, skiva löken och dela tomaterna på mitten.
Häll av nästan allt pastavatten, men lämna ca 2 dl i botten på kastrullen.
Häll över grädde, ajvar, lägg ner löken, kycklingen och tomaterna.
Pressa ner en vitlöksklyfta och krydda med örter, salt och peppar.
Blanda om och häll sedan över i en ugnsform.
Riv över parmesanosten och gratinera i ugnen på ca 200°C i 30-35 min.
Servera medpasta, parmesanost och basilika. Fräs löken i panna med olivolja tills löken är blank. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen
Koka på medelvärme utan lock tills potatisen är mjuk, ca 20 min. Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär potatisen i 3–4 mm tjocka skivor, gärna i matberedare
Krydda meddragon, soja, kycklingbuljong och smaka av med salt och peppar. Putsa fläskfilén och skär i skivor, bryn dem snabbt på båda sidorna, salta, peppra och krydda med provencalekryddor
Låt såsen stå och småputtra medanspastan kokar. Stek baconet tills det börjar att ta lite färg, tillsätt löken och vitlöken och låt den fräsa med en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.