Skala och halvera äggen.
Gröp försiktigt ur gulorna i en skål.
Mosa ihop med färskost, paprikapulver, tabasco, senap och salt.
Fördela röran i ägghalvorna.
Strö över cayennepeppar och gräslök. Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
3 kokta ägg
1 msk färskost naturell ( 2 SP)
1 krm paprikapulver
½ krm Tabasco
½ tsk senap
¼ tsk salt
cayennepeppar
hackad färsk gräslök/persilja
Totalt för en ägghalva är 0 SP, 2 ägghalvor 1 SP.
TIPS! Använd philadelphia light (1 SP) så blir det även 0 SP för två ägghalvor.
Skär purjon i strimlor och fräs den ihop med vitlöken. Skär bacon i strimlor och knaper stek den. Blanda crème fraiche, grädde, soja, köttbuljong och paprikapulver
Rör om så att mjölet blandar sig väl med champinjonerna. Dela champinjonerna och fräs svampen 5-10 min under omrörning tills all vätska är borta. 250 g färska champinjoner. Totalt för hela omeletten blir 31 SP, dela i antalet portioner för att få fram SP/port beroende på hur den serveras
Servera med kokt potatis och lingonsylt/rårördalingon. 2 msk oxfond. 1 msk oxfond. Totalt blir det 5 SP/port för pannbiff och sås, lägg till SP för potatis och lingon
Skär purjon i strimlor och fräs den ihop med vitlöken. Skär bacon i strimlor och knaper stek den. Blanda crème fraiche, grädde, soja, köttbuljong och paprikapulver
Strimla bacon och fräs på i het stekpanna tillsammans med löken. Slå på buljongen och crème fraiche. 1 pkt kycklingbacon (3 SP). 3 dl hönsbuljong. Byt ut crème fraichen mot Salakis turkiska yoghurt 0% så blir det 1 SP/port för pastasåsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.