Curry- & kycklingsås till pasta Posted on 16/02/2021 by Therése
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
4-8
port.
500 g
pasta
500 g
kycklingfilé
smör
4 dl
crème fraiche
1 dl
grädde
1½ msk
kycklingfond
1 msk
curry
salt
peppar
Beskrivning
Skär kycklingen i lagom stora bitar och bryn dem i smör i en panna.
Rör ner grädde, crème fraiche och fond.
Låt sjuda på svag värme och rör ner curry, salt och peppar.
Låt sjuda medans pastan kokar.
Servera med valfria grönsaker. Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
500 g okoktpasta (49 SP)
500 g kycklingfilé
smör (lägg till SP för mängden du tillsätter)
2 dl crème fraiche 15% (15 SP)
1 dl matlagningsgrädde 13% (7 SP)
2 dl pastavatten
1½ msk kycklingfond
1 msk curry
salt
peppar
Totalt blir det 9 SP/port om man delar det på 8 port.
TIPS! Byt ut créme fraichen mot 8% (10 SP) så blir det istället 8 SP/port.
Spara lite av pastavattnettill såsen. Fräs löken i panna med olivolja tills löken är blank. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen
olja (lägg till SP för mängden du använder). Under tiden kokar du pastan al dente och klipper baconet och fräser det knaperstekt och lägg det på hushållspapper så det får rinna av
Stek i smör på båda sidor tills dom är klara. Servera med kokt potatis och lingonsylt/rårördalingon. Skiva löken i strimlor och stek i köttsaften från biffarna tills löken fått lite lagom med färg
Knaperstek bacon och tillsätt sedan champinjonerna, lök och vitlök. (Ww tillsätt mjölet innan du häller på vätskan och blanda, alt blanda mjölet med en del av vattnet och blanda ner i såsen)
matfett (lägg till SP för mängden du använder). Blanda räkorna med fraiche och hummerfond. Skär fisken i 4 portionsbitar. 2½ msk hummerfond. Totalt blir det 3 SP/port, lägg till SP för ris eller annat tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.