Glutenfri blåbärspaj
Glutenfria godsaker
Glutenfria godsaker
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 dl potatismjöl
  • 2 dl maizena
  • 4 dl blåbär
  • 1. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap.
  • 2. Blanda ner de torra ingredienserna i smeten.
  • 3. Lägg blåbären i en smord ugnssäker form eller pajform.
  • 4. Bred smeten över bären.
  • 5. Grädda pajen i 200 grader i ca 30 minuter eller längre beroende på hur knäckig du vill ha den.
  • Servera ljummen med vaniljsås eller vaniljglass.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.