1 Blanda
vetemjöl, socker och bakpulver i en bunke, vänd sedan ned det avsvalnade smöret och knåda ihop allt.
1 Tryck
ut pajdegen i en form med avtagbar kant. Tryck även upp på sidorna till ungefär hälften av formen.
1 Häll
alla blåbären i en skål tillsammans med vaniljsocker, socker och potatismjöl. Blanda allt försiktigt.
1 Häll
blåbären i pajformen. Ställ in i mitten av ugnen och låt grädda i ca 30 minuter.
1 Låt
pajen svalna innan servering och ställ sedan in i kylen i minst 30 minuter – så hinner den bli fast och fin inuti utan att blåbären rinner ur pajen vid uppskärning.
1 Dekorera
gärna med lite färsk mynta och servera med vaniljsås eller glass.
Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt. Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag
Blanda bären med råsocker och eventuellt potatismjöl. Tärna smöret i småbitar och nyp ihop det med mjöl, vaniljsocker, bakpulver, citronskal, salt och strösocker
Det här är mitt bästa recept som är så lätt att röra ihop och fylla med ett paket frysta blåbär. Vi kunde då iallafall sitta ute i solen och grilla korv och äta blåbärspaj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.