Blåbärspaj med vilda skogsbär
www.hebe.se
www.hebe.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 14 dl vetemjöl
  • 12 dl socker
  • 11,5 tsk bakpulver
  • 1900 g blåbär tvättade och rensade
  • 11,5 dl socker
  • 15 msk potatismjöl
  • 12 tsk vaniljsockerSätt ugnen på 175 grader.
  • 1 Smält smöret i en kastrull och låt svalna lite.
  • 1 Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en bunke, vänd sedan ned det avsvalnade smöret och knåda ihop allt.
  • 1 Tryck ut pajdegen i en form med avtagbar kant. Tryck även upp på sidorna till ungefär hälften av formen.
  • 1 Häll alla blåbären i en skål tillsammans med vaniljsocker, socker och potatismjöl. Blanda allt försiktigt.
  • 1 Häll blåbären i pajformen. Ställ in i mitten av ugnen och låt grädda i ca 30 minuter.
  • 1 Låt pajen svalna innan servering och ställ sedan in i kylen i minst 30 minuter – så hinner den bli fast och fin inuti utan att blåbären rinner ur pajen vid uppskärning.
  • 1 Dekorera gärna med lite färsk mynta och servera med vaniljsås eller glass.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.