Blåbärspaj med vispad citronkräm
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Deg110 g vetemjöl (ekologiskt) [1,8 dl] 69 g mandelmjöl (ekologiskt) [1,4 dl] 50 g smör (ekologiskt) 30 g florsocker (ekologiskt) [0,5 dl] 1,3 g salt [1 krm] 0,7 g bakpulver [0,7 krm] 25 g ägg (ekologiska) [0,25 dl, ca 0,5 st] 7 g standardmjölk (ekologisk) [1,5 tsk]
  • Kräm6,25 g gelatinblad [3,5] 150 g äggula (ekologiska) [1,5 dl] 62,5 g standardmjölk, eko [0,6 dl] 130 g honung (ekologisk och svensk) [1,1 dl] 2 citroner, finrivet skal (ekologisk) 22,5 g vaniljsocker (ekologiskt) [2,5 msk] 62,5 g citronsaft, färskpressad (ekologisk) [0,6 dl] 94 g normalsaltat smör (ekologiskt) 250 g vispgrädde (ekologisk) [2,5 dl]
  • Topping150 g blåbärssylt (valfritt) 250 g vispgrädde, lösvispad [2,5 dl] 250 g färska blåbär [3,5 dl]

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.