Publicerad 2014-04-14 09. LCHFBlåbärspaj / Smulpaj. 55. 58 i Allmänt,. Paj är ju så gott. Så varför inte unna sig en bättra variant även om man vill få i sig mindre kolhydrater
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag. 3-4 dl blåbär (frysta går bra). Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25-30 minuter. 3-4 dl blåbär (frysta går bra)
Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 min. Supergod, saftig morotskaka. Det hade inte gått att gissa. att den varken innehåller vanligt socker eller vetemjöl
Där jobbar även Lindha Vikström, mer känd i LCHF-kretsar som Halva Lindha. Och förstås alla andra som vill ha ett gott glutenfritt och mjölkfritt alternativ, tyvärr är det ju inte så vanligt att hitta sånt på caféer, än
Brödet är helt mjölk- och glutenfritt och består enbart av ett fåtal ingredienser. Orginalinlägget Glutenfritt bröd – Paleo/LCHF hittar du på Hälsa som livsstil
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
Blåbärspaj. Det här med att baka glutenfritt är inte det lättaste alla gånger. (Glutenfri). 1½ dl glutenfri mjölmix (Jag använde Lailas blå). 1½ dl glutenfria havregryn (Jag använde Sempers). Grädda ca 20-25 min tills pajen fått fin färg och ser klar ut. 1½ dl glutenfri mjölmix. 1½ dl glutenfria havregryn
Uppriktigt sagt är jag LITE kluven till det här med LCHF-pizzor med blomkålsbotten. Lägg blomkålen i en mixer/matberedare tillsammans med parmesan, ägg, mandelmjöl och husk- Mixa ihop alltsammans
Häromdagen testade jag att göra en glutenfri pizzabotten med blomkål som huvudingrediens. Jag gräddade den i mitten på ugnen på 250º i 7-8 minuter, strödde över färsk basilika och ringlade över en god olivolja. Strimla 1 röd paprika och blanda en vinaigrette på 1 dl olivolja och 2-3 msk vit balsamvinäger
Efter en härlig sportlovsvecka i Italien är jag hemma nu. Vi åkte till ett ljuvligt ställe som heter Passo de Tonnale och detta kan varmt rekommenderas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.