Minipajer med lax - Hemmets Journal
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st sats pajdeg
  • 12 dl riven lagrad ost
  • 12 msk klippt gräslök
  • 1100 g kallrökt lax
  • 13 st ägg
  • 11.5 dl vispgrädde
  • 13 msk riven pepparrot
  • 11 tsk salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 150 g skivad kallrökt lax
  • 1 dillvippor
  • 1 rivet citronskal
  • 11 st sats pajdeg Fyllning 2 dl riven lagrad ost 2 msk klippt gräslök 100 g kallrökt lax Äggstanning 3 st ägg 1.5 dl vispgrädde 3 msk riven pepparrot 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Garnera med 50 g skivad kallrökt lax dillvippor rivet citronskal Ugn: 225°Gör pajdegen. Kavla ut den och ta ut rundlar, ca 10 cm i diameter. Placera i folieformar.
  • 1 Blanda ost och gräslök. Lägg det i formarna. Fördela laxen ovanpå.
  • 1 Vispa samman äggstanningen och häll den i formarna. Peta med en gaffel så att den rinner ner ordentligt.
  • 1 Grädda strax under ugnens mitt i 15–17 ­minuter.
  • 1 Garnera pajerna med lax rullad till rosor. Toppa med dill och ­citronskal.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.