Potatispaj med kräftstjärtar - Hemmets Journal
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1125 g smör
  • 12 msk kallt vatten
  • 1400 g potatis
  • 11 dl hackad dill
  • 12 dl riven ost
  • 1170 g kräftstjärtar
  • 13 st ägg
  • 11 dl matlagningsgrädde
  • 12 dl mjölk
  • 1 salt och peppar
  • 1 Pajdeg: 3 dl vetemjöl 125 g smör eller margarin 2 msk kallt vatten Fyllning: 400 g potatis kokt 1 dl hackad dill 2 dl riven ost smakrik, t ex Västerbottensost 170 g kräftstjärtar (avrunnen vikt) Äggstanning: 3 st ägg 1 dl matlagningsgrädde 2 dl mjölk salt och peppar Ugn: 200°Pajdeg: Blanda mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg i en pajform. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
  • 1 Fyllning: Lägg i tärnad potatis, dill, ost och kräftstjärtar.
  • 1 Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar, och häll i pajformen. Grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Garnera eventuellt med kräftstjärtar och dill.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.