11 kg
fläskytterfilé salt och peppar 2 msk smör Marinad 1: 0.5 dl japansk soja 2 msk teriyakisås 2 msk ingefära riven Marinad 2: 0.5 dl rapsolja 1 msk vatten 1 msk kalvfond 0.5 dl vit balsamvinäger 1 msk ljust muscovadosocker 1 st vitlöksklyfta salt och peppar Garnering: persilja timjan Ugn: 175°Putsa köttet. Blanda samman soja, teriyakisås och ingefära i en plastpåse och lägg i köttet. Marinera i minst 3 timmar i kyl, gärna över natten. Vänd påsen ett par gånger.
1 Ta
ut köttet och torka av det. Krydda med salt och peppar och bryn i smör i stekpanna. Lägg i en form och stek klar i ugn tills innertemperaturen är 70°. Låt köttet vila i 15 minuter.
1 Skiva
köttet tunt och lägg upp på ett fat. Blanda samman olja, vatten, fond, vinäger, muscovadosocker, pressad vitlök, salt och peppar. Skeda marinaden över köttet. Låt dra i 15 minuter innan servering. Garnera med persilja och timjan.
Smält smöret. Blanda mandelmjöl, socker och vaniljsocker i en skål. Rör i äggen och sist smöret. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Fläskytterfilén ska vara i ugnen i ca 1 timma i 200 grader. Ca 800g fläskytterfilé (ev fläskfilé). Blanda kryddor, olja, soya och ketchup till en marinad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.