Dubbelmarinerad fläskytterfilé - Hemmets Journal
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg fläskytterfilé
  • 1 salt och peppar
  • 12 msk smör
  • 10.5 dl japansk soja
  • 12 msk teriyakisås
  • 12 msk ingefära
  • 10.5 dl rapsolja
  • 11 msk vatten
  • 11 msk kalvfond
  • 10.5 dl vit balsamvinäger
  • 11 msk ljust muscovadosocker
  • 11 st vitlöksklyfta
  • 1 persilja
  • 1 timjan
  • 11 kg fläskytterfilé salt och peppar 2 msk smör Marinad 1: 0.5 dl japansk soja 2 msk teriyakisås 2 msk ingefära riven Marinad 2: 0.5 dl rapsolja 1 msk vatten 1 msk kalvfond 0.5 dl vit balsamvinäger 1 msk ljust muscovadosocker 1 st vitlöksklyfta salt och peppar Garnering: persilja timjan Ugn: 175°Putsa köttet. Blanda samman soja, teriyakisås och ingefära i en plastpåse och lägg i köttet. Marinera i minst 3 timmar i kyl, gärna över natten. Vänd påsen ett par gånger.
  • 1 Ta ut köttet och torka av det. Krydda med salt och peppar och bryn i smör i stekpanna. Lägg i en form och stek klar i ugn tills innertemperaturen är 70°. Låt köttet vila i 15 minuter.
  • 1 Skiva köttet tunt och lägg upp på ett fat. Blanda samman olja, vatten, fond, vinäger, muscovadosocker, pressad vitlök, salt och peppar. Skeda marinaden över köttet. Låt dra i 15 minuter innan servering. Garnera med persilja och timjan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.