Idag blev det en riktigt härlig söndagsmiddag med fiskgryta och äppel/hallonpaj till efterrätt. Så jag sänder ett tack till min snälla pappa som skickar med mig dessa godsaker hem när jag hälsar på
Pressa i vitlöksklyftorna och låt koka några minuter. Häll av vattnet och servera direkt. Så här gör du 20 minuter Häll kokosmjölken i en gryta och blanda ner saffran. Blanda ner laxoch räkor cirka 1 minut innan servering. Riv blomkålshuvudena grovt och koka dem med en nypa havssalt i 3 minuter. 300 g varmrökt lax. 1/2 g saffran
Medans det puttrar så skär man laxen i hyffsat stora bitar/kuber och skalar räkorna. Sen i medlaxen i några enstaka minuter, precis så att den är genomkokt, inte mer
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Vi köper alltid Salma Lax i ochmed att man kan äta den rå utan förberedelser. Det kommer bli en relativt lugnt helg och jag ska försöka hinna med det jag sällan hinner i veckorna, nämligen städa
Den är dessutom himla nyttig medlaxen, spenaten och sötpotatisen. Skär sötpotatisen i klyftor, lägg i en ugnsform och ringla över olivolja, salta och peppra och krydda med franska örter eller liknande
Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås. - Läs hela inlägget här 500 g laxfile
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.