Låt fisken kallna i la-gen. Blanda samman gräddfil, majonnäs, citronsaft och dill. Servera såsen till makrillenmed kokt potatis, citronklyfta, sallad och tomat
Låt fisken kallna i la-gen. Blanda samman gräddfil, majonnäs, citronsaft och dill. Servera såsen till makrillenmed kokt potatis, citronklyfta, sallad och tomat
Låt fisken kallna i la-gen. Blanda samman gräddfil, majonnäs, citronsaft och dill. Servera såsen till makrillenmed kokt potatis, citronklyfta, sallad och tomat
Smaka av med salt och peppar. Lägg laxen i en ugnsfast form och häll på den varma lagen. Toppa med räkröra och garnera med räkor, citronklyftor och dill
Igår var Jonny ute och fiskade och fick ett gäng medmakrillar som vi såklart genast stekte upp. Samma går ju såklart att göra med flera kryddor, jag gör likadant med basilika och persilja
Lägg fisken i den kokande lagen. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad schalottenlök, lagerblad, dillstjälkar, kryddpeppar och ättiksprit i en låg vid gryta med lock
Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpanna. Häll i grädden i stekpannan, rör i dillen och senapen smaka av med citronsaft, salt och nymalen vitpeppar
Lägg fisken i den kokande lagen. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad schalottenlök, lagerblad, dillstjälkar, kryddpeppar och ättiksprit i en låg vid gryta med lock
Servera med kokt potatis och stuvad spenat eller som tilltugg till kvällsmackan. 1 kg makrill. 2 msk ättikssprit 12%-ig. 1 kg makrill Lag 1 l vatten 2 msk ättikssprit 12%-ig 3 msk socker 1 msk salt 2 lagerblad 5 vitpepparkorn 10 kryddpepparkorn 3 kvistar dill
Blanda ner senapen. Så här gör du Ta ur makrillen och skölj den noga. Smaka eventuellt av med mer senap. Koka upp ingredienserna till lagen och lägg i makrillbitarna
Lägg i makrillen i såsen, koka upp och servera med potatissalladen samt rårörda lingon. Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.