Anpassa mängden lax efter antal personer. Ca 600 g är lagom till 4. Strö ut grovsalt i botten av en ugnsform. Det ska täcka botten helt och vara ett tunt lager. Placera laxen ovanpå med skinnsidan ner. Krydda laxen med citronpeppar, dill och finrivet citronskal.

Kryddningen är såklart valfri, ta det du gillar, men detta blir riktigt gott tycker jag. Stek laxen i 200 grader i ca 20-30 min. Kolla med hjälp av en gaffel för att se när den är klar. Peta lite försiktigt. Stek inte för länge då riskerar laxen att bli torr. Skinnet lämnas praktiskt kvar i formen vid servering.

Kall romsås med räkor 4 port
2 dl turkisk yoghurt eller creme fraiche
2 msk majonnäs
2 tsk chilisås
½ finhackad rödlök
2 dl räkor frysta utan skal (tinade) eller i lag
ca 2 msk stenbitsrom
ca 2 msk finklippt dill fryst går bra
salt, citronpeppar
pressad citron
Blanda ihop yoghurt, majonnäs och chilisås väl. Rör ner lök, rom och dill. Grovhacka räkorna och tillsätt. Smaka av såsen med lite salt, citronpeppar och några droppar citron. Låt gärna såsen stå kallt en stund innan servering.

Servera laxen med pressad potatis, den goda såsen och grönsaker. Mycket gott vill jag lova!
Om du vill lyxa tilldinpastasås kan du även vända i räkor tillsammansmedlaxen. Du kan utesluta grädde eller mjölk isåsen, de har jag i för att späda ut crème fraichen som är lite tjock
Panerad fiskmed kokt potatis, ärtor och denna godasås. Servera såsenkylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
) så lägg över den i en ugnsform. Servera medris och resterande sås. Godastevi har ätit på länge. Både jag och maken tyckte såsen blev perfekt, inte för söt men ändå söt nog (för det är ändå en ”sötsur sås”)
Utmärkt att helsteka och baka färdigtiugn, t. Fast intei bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
Lägg iugnsfast form. det är världens godastefiskrecept, just nu iallafall. Jag ska nog villigt erkänna att jag inte är den bästa på att exprimenteramed smaker och fiskimitt eget kök
Ni vet en god gryta, kanske litekycklingspettmedjordnötssås och friteradkycklingmedsötsursås. Det här receptet skrev jag upp efterhand som jag hällde i allt i grytan men mot slutet hällde jag ilite mer, så smaka gärna av efterhand medvissasåser och kryddor så att du får såsenprecis som DU önskar den
Den här är grymt god, så har nimissat den får ni åter chansen att prova på den. Hur god som helst. Servera gärna bröd till som man kan suga upp det sista av såsenmed
En enkel och godpastasåsmedKyckling. Strimlakycklingfileérna (eller stek dem hela och skiva dem sen), imed pressad vitlök, paprika och champinjoner och låt fräsa mjuka
Det här är verkligen ett riktigt hett tips på riktigtgodlax så missa nu inte detta. Laxentillagas enkelt iugnenmed ett täcke av västerbottensost, hur gott som helst
Kommentarer
Behnaz Namazalizadeh
Recept?
gunnel1962
Ja tråkigt men någon har tagit bort receptet på internet
rodel
Hej, kolla om du kan läsa det.
rodel
Lax i ugn på saltbädd
hel bit laxfilè med skinnet kvar
citronpeppar
torkad dill
rivet citronskal
grovsalt
Anpassa mängden lax efter antal personer. Ca 600 g är lagom till 4. Strö ut grovsalt i botten av en ugnsform. Det ska täcka botten helt och vara ett tunt lager. Placera laxen ovanpå med skinnsidan ner. Krydda laxen med citronpeppar, dill och finrivet citronskal.

Kryddningen är såklart valfri, ta det du gillar, men detta blir riktigt gott tycker jag. Stek laxen i 200 grader i ca 20-30 min. Kolla med hjälp av en gaffel för att se när den är klar. Peta lite försiktigt. Stek inte för länge då riskerar laxen att bli torr. Skinnet lämnas praktiskt kvar i formen vid servering.

Kall romsås med räkor 4 port
2 dl turkisk yoghurt eller creme fraiche
2 msk majonnäs
2 tsk chilisås
½ finhackad rödlök
2 dl räkor frysta utan skal (tinade) eller i lag
ca 2 msk stenbitsrom
ca 2 msk finklippt dill fryst går bra
salt, citronpeppar
pressad citron
Blanda ihop yoghurt, majonnäs och chilisås väl. Rör ner lök, rom och dill. Grovhacka räkorna och tillsätt. Smaka av såsen med lite salt, citronpeppar och några droppar citron. Låt gärna såsen stå kallt en stund innan servering.

Servera laxen med pressad potatis, den goda såsen och grönsaker. Mycket gott vill jag lova!
Logga in eller Registrera för att kommentera.