1125 g
smör eller margarin 2.5 dl vetemjöl 3 dl mjölk 4 st ägg Fyllning: 500 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 1 st gul lök 250 g champinjoner 0.5 dl chilisås 1 dl crème fraîche 1 msk kalvfond salt peppar 1 dl riven ost Ugn: 200°, 225°Värm smör, mjöl och mjölk i en kastrull under omrörning tills det blir en klump som släpper kastrullen. Ta kastrullen från värmen och vispa i äggen ett i taget med elvisp. Bred ut smeten på plåt med bakplåtspapper och grädda på 200º i 20 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper.
1 Fyllning:
Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen ett par minuter. Ansa och skiva svampen och lägg ner i stekpannan tillsammans med chilisås, crème fraiche och fond. Låt småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Bred röran över pannkakan och rulla ihop från långsidan. Lägg över rullen på plåt med bakplåtspapper. Strö över ost och gratinera på 225° i 10 minuter. Servera med sallad.
När det vankas biffar eller köttbullar här hemma gör jag det enkelt för mig. Steker dom i ugnen och resultatet blir alltid kanongott och jag slipper stekos i köket och fettstänk överallt som är bland det värsta jag vet
-Mama Skogly ♥ 1 rulle smördeg. I fredags gjorde jag en jättegod paj som var enkel att tillreda. Har man köttfärssås klar i frysen går den här göra på ett litet kick eftersom man då slipper ett moment
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.