Pannkaksrulle - Hemmets Journal
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 12.5 dl vetemjöl
  • 13 dl mjölk
  • 14 st ägg
  • 1500 g köttfärs
  • 11 msk smör
  • 11 st gul lök
  • 1250 g champinjoner
  • 10.5 dl chilisås
  • 11 dl crème fraîche
  • 11 msk kalvfond
  • 1 salt
  • 11 dl riven ost
  • 1125 g smör eller margarin 2.5 dl vetemjöl 3 dl mjölk 4 st ägg Fyllning: 500 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 1 st gul lök 250 g champinjoner 0.5 dl chilisås 1 dl crème fraîche 1 msk kalvfond salt peppar 1 dl riven ost Ugn: 200°, 225°Värm smör, mjöl och mjölk i en kastrull under omrörning tills det blir en klump som släpper kastrullen. Ta kastrullen från värmen och vispa i äggen ett i taget med elvisp. Bred ut smeten på plåt med bakplåtspapper och grädda på 200º i 20 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper.
  • 1 Fyllning: Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen ett par minuter. Ansa och skiva svampen och lägg ner i stekpannan tillsammans med chilisås, crème fraiche och fond. Låt småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Bred röran över pannkakan och rulla ihop från långsidan. Lägg över rullen på plåt med bakplåtspapper. Strö över ost och gratinera på 225° i 10 minuter. Servera med sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.