Fyllda bröd med mozzarella - Hemmets Journal
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 16 dl vatten
  • 10.5 dl olivolja
  • 12 msk flytande honung
  • 12 tsk salt
  • 112.5 dl vetemjöl special
  • 12 st mozzarellaostar
  • 1100 g salami
  • 12.5 dl riven lagrad ost
  • 1 färska basilikablad
  • 1 Ugn: 250° och 200° Deg 25 g jäst 6 dl vatten 0.5 dl olivolja 2 msk flytande honung 2 tsk salt 12.5 dl vetemjöl special Fyllning 2 st mozzarellaostar 125 gram styck, rivna 100 g salami 2.5 dl riven lagrad ost färska basilikabladDeg: Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37°. Häll det över jästen så att den löses upp.
  • 1 Tillsätt olja, honung, salt samt det mesta av mjölet. Arbeta degen väl, i maskin ca 10 minuter eller för hand ca 15 minuter. Jäs övertäckt på varm och dragfri plats i ca 45 minuter.
  • 1 Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela i 2 lika stora bitar. Kavla ut varje bit till en platta, ca 35 cm lång.
  • 1 Fyllning: Strö över mozzarella, salami, ost och basilikablad. Lämna en degkant runt om fyllningen.
  • 1 Rulla samman från långsidan som en rulltårta. Lägg i bakplåtspappersklädd långpanna med skarven nedåt. Forma till runda bröd.
  • 1 Jäs övertäckta i ca 30 minuter på varm och dragfri plats. Skär några snedställda skåror i bröden med vass kniv.
  • 1 Sätt in i den varma ugnen och sänk genast till 200°. Grädda i 30–35 minuter. Passa så att de inte får för mycket färg.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.