1 Ugn:
250° och 200° Deg 25 g jäst 6 dl vatten 0.5 dl olivolja 2 msk flytande honung 2 tsk salt 12.5 dl vetemjöl special Fyllning 2 st mozzarellaostar 125 gram styck, rivna 100 g salami 2.5 dl riven lagrad ost färska basilikabladDeg: Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37°. Häll det över jästen så att den löses upp.
1 Tillsätt
olja, honung, salt samt det mesta av mjölet. Arbeta degen väl, i maskin ca 10 minuter eller för hand ca 15 minuter. Jäs övertäckt på varm och dragfri plats i ca 45 minuter.
1 Ta
upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela i 2 lika stora bitar. Kavla ut varje bit till en platta, ca 35 cm lång.
1 Fyllning:
Strö över mozzarella, salami, ost och basilikablad. Lämna en degkant runt om fyllningen.
1 Rulla
samman från långsidan som en rulltårta. Lägg i bakplåtspappersklädd långpanna med skarven nedåt. Forma till runda bröd.
1 Jäs
övertäckta i ca 30 minuter på varm och dragfri plats. Skär några snedställda skåror i bröden med vass kniv.
1 Sätt
in i den varma ugnen och sänk genast till 200°. Grädda i 30–35 minuter. Passa så att de inte får för mycket färg.
Sebastian←M&M CookiesKalvschnitzel med ugnsrostade krispiga potatisskivor→ Liknande receptMüslikakorTarte flambée forestièreTekakorEnkelt surdegsbröd på veteKommentera Avbryt svarE-postadressen publiceras inte
I het panna med lite olja, skaka runt med salt och peppar ett par-tre minuter. Svårt att beskriva men jag hoppas du förstår - termen är "bind upp köttet"
När allt är färdigt blanda i en hackad mozarella och ett par dl riven ost (jag använde parmesan) och lite oliver (hade zetas gröna vitlöksfyllda)Lägg i fyllning i bröd
Vik ihop kycklingen och ”sy ihop” snittet med tandpetare eller en grillpinne. För mer Medelhavssmak kan en kvist rosmarin eller några basilikablad gärna få smyga sig in
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.