Minipajer med fetaost & gravad lax
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 rulle kyld smördeg
  • 112 folie- eller mazarinformar
  • 11 ägg
  • 1100 g fetaost i tärningar
  • 11 1/2 dl spenatblad
  • 12 salladslökar eller cirka 10 cm purjolök
  • 13 äggulor
  • 13 dl gräddfil
  • 11 dl lagrad ost, grovriven
  • 1 salt & nymalen svartpeppar
  • 1100 g gravad laxSå här gör du Sätt ugnen på 225 grader. Skär ut kvadrater ur den kavlade smördegen, cirka 7x7 centimeter stora. Lägg degplattorna i formarna så att kanterna hänger lite utanför. Pensla med uppvispat ägg. Skär salladslöken eller purjolöken i strimlor. Skölj spenatbladen och hacka dem fint. Fördela fetaost, den rivna osten, purjolök och spenat i formarna. Vispa samman äggulor, gräddfil, salt och peppar och häll över. Grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter, sänk värmen till 175 grader efter halva tiden. Pajen är klar när fyllningen stannat och pajdegen blivit gyllenbrun. Ta ut pajerna och låt svalna. Toppa dem sedan med gravad lax. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 315

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.