Persiljejärpar med gräddsås IngredienserPersilejärpar. 500 gram nötfärs1/2 dl finhackad persilja1-2 msk matlagningsgrädde1/4 riven lökSalt och pepparGräddsås Matskafferiet
Irish coffe mousse. Du kan byta ut till 50 g ljus choklad om du tycker att det blir för mycket mörk chokladsmak. Prova gärna med med mörk rom istället för whisky Carinas Mat och Prat
Mascarpone med hallon och choklad. Det här behövs till 4 stora eller 8 små portioner. Mascarponecréme. 2 äggulor. 3 msk strösocker. 250 gr mascarpone Carinas Mat och Prat
Festbricka med goda små munsbitar Fyllda champinjonhattar. Välj stora champinjoner och beräkna ca 2-3 per portion. Blanda 75 g bredbar leverpastej med 1 msk vispgrädde Hemmets Journal
Grön potatissallad med citrondressing 1 kg delikatesspotatis. 12 msk olja. 1salt och peppar. 1250 g grön sparris. 1100 g sockerärter. 12 msk citronsaft Hemmets Journal
Kyckling med nudlar 250 gram äggnudlar. 1300 gram strimlad kyckling. 12 msk vegetabilisk olja. 16 salladslökar. 1ca 70 gram broccoli, två små buketter receptfavoriter.se
Saftig limpa Ingredienser för två limpor50 gram jäst/ 1 påse torrjäst1 dl vatten4 dl mjölk50 gram smör1 dl ljus sirap2 tsk salt8 dl rågsikt8 dl vetemjöl Matskafferiet
Fläskfilégratäng 2 pkt bacon. 1800 g fläskfilé. 12 msk smör. 11 st gul lök. 11 st röd paprika. 1250 g champinjoner. 12 dl crème fraîche Hemmets Journal
Dubbelmarinerad fläskytterfilé - Hemmets Journal 1 kg fläskytterfilé. 1salt och peppar. 12 msk smör. 10. 5 dl japansk soja. 12 msk teriyakisås. 12 msk ingefära. 5 dl rapsolja Hemmets Journal
Pannkaksrulle - Hemmets Journal 125 g smör. 12. 5 dl vetemjöl. 13 dl mjölk. 14 st ägg. 1500 g köttfärs. 11 msk smör. 11 st gul lök. 1250 g champinjoner Hemmets Journal