Om en vecka är det ju påskafton, och sedan kommer Valborg, Första maj, konfirmation, bröllop, barndop, student och alldeles "vanliga" födelsedagsbjudningar och vårliga träffar i en strid ström
En saftig, skivad kycklingfilé med smak av citron, vitlök och rosmarin. Skiva kycklingfilén när den fortfarande är varm och lägg upp på serveringsfatet
Igår testlagade jag dubbelmarinerad kycklingfile med citron och basilika. Ett recept jag hittat på nätet (hemmets journal) och som jag vill prova att göra inför studentbuffen i juni
baconlindad kycklingfilé med ugnsstekt potatis. Mina favoriter var Hanna Lindblad och Pauline, helt klart mest drag i dem och snyggast framträdanden, men Hanna gick ju inte ens till andra chansen… Idag gjorde jag ett litet experiment som blev riktigt lyckat
Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Tina och skiva/strimla kycklingfilénoch lägg i en smord ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Skär snitt i kycklingfiléernaoch lägg i fyllningen. Skär tomaterna i mindre bitar och lägg i skålen. Tillsätt Crème fraiche, salt och pressa i vitlöken
Bre ut färskosten på ena delen och lägg på basilikablad över hela filén. Här använt fläskytterfilé. Lägg sedan på "locket" och bind ihop med grillsnöre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.