Torbjörns lammsmäcka
Torbjörns Tips -om mat & vin
Torbjörns Tips -om mat & vin

Torbjörns lammsmäcka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg lammfärs
  • 1,5 medelstor gula lökar
  • 2 msk grovkrossade senapsfrön
  • 2 msk fransk senap
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 msk färsk hackad timjan
  • 2 tsk salt
  • Svartpeppar
  • Smör till stekning

Beskrivning

    1. Blanda ströbrödet med drygt hälften av grädden i en separat bunke, och låt svälla i tio minuter. Späd med vatten om det behövs.
    2. Tillsätt resten av ingredienserna utom grädden och blanda till en smet.
    3. Späd stegvis smeten med resten av grädden tills den har lagom konsistens. Det är lätt hänt att den blir för lös och svår att hantera i stekpannan. Du behöver i så fall inte använda all grädde.
    4. Forma till biffar i önskad storlek
    5. Stek dem i smör på medelvärme i 4-5 minuter på varje sida. Till minst 60 graders innertemperatur.
    6. Lägg biffarna på ett fat med folie över under tiden du gör såsen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.