1. Blanda ströbrödet med drygt hälften av grädden i en separat bunke, och låt svälla i tio minuter. Späd med vatten om det behövs.
2. Tillsätt resten av ingredienserna utom grädden och blanda till en smet.
3. Späd stegvis smeten med resten av grädden tills den har lagom konsistens. Det är lätt hänt att den blir för lös och svår att hantera i stekpannan. Du behöver i så fall inte använda all grädde.
4. Forma till biffar i önskad storlek
5. Stek dem i smör på medelvärme i 4-5 minuter på varje sida. Till minst 60 graders innertemperatur.
6. Lägg biffarna på ett fat med folie över under tiden du gör såsen.
Torbjörnslammsmäcka (6-8 pers). smaka av med salt och svartpeppar Torbjörnslammsmäcka (6-8 pers). 1. Blanda ströbrödet med drygt hälften av grädden i en separat bunke, och låt svälla i tio minuter
1. Skilj ut äggulorna, lägg dem i en rundbottnad stålbunke och låt dem få rumstemperatur. (plastbunke funkar inte så bra när du senare skall slå såsen i vattenbadet)
Lammsmäcka är både kryddigt, smakrikt & gott. Lammsmäcka känns som den ultimata fredagsmaten. Vi åt lammsmäckarna med Senaps- och persiljecrème och Wokade rotsaker
1. Vispa äggen i en vid skål eller en djup tallrik. 2. Bred lite fransk senap på alla brödskivorna,. 3. Lägg riven ost, ett par skinkskivor, och mera riven ost mellan två brödskivor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.