Torbjörns rönnbärssnaps
Torbjörns Tips -om mat & vin
Torbjörns Tips -om mat & vin

Torbjörns rönnbärssnaps

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Rönnbär som har varit frusna
  • Brännvin special
  • En tom och rengjord glasflaska med skruvkapsyl (vinflaska el.likn.)

Beskrivning

    1. Tina rönnbären, plocka dem av klasarna och skölj dem.
    2. Sortera bort fula bär.
    3. Använd en tratt och fyll flaskan med bären.
    4. Häll på Brännvin special till den blir fullt.
    5. Ställ flaskan i rumstemperatur.
    6. Vänd den en gång om dagen i ca 3 veckor
    7. Sila från rönnbären genom ett kaffefilter.
    8. Späd den till angenäm styrka och smak. (jag späder den inte alls)
    9. Häll upp din goda rönnbärssnaps i en snygg flaska eller karaff.

    Nu börjar det svåra -Att försöka att spara den till julbordet…

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.