En tom och rengjord glasflaska med skruvkapsyl (vinflaska el.likn.)
Beskrivning
1. Tina rönnbären, plocka dem av klasarna och skölj dem.
2. Sortera bort fula bär.
3. Använd en tratt och fyll flaskan med bären.
4. Häll på Brännvin special till den blir fullt.
5. Ställ flaskan i rumstemperatur.
6. Vänd den en gång om dagen i ca 3 veckor
7. Sila från rönnbären genom ett kaffefilter.
8. Späd den till angenäm styrka och smak. (jag späder den inte alls)
9. Häll upp din goda rönnbärssnaps i en snygg flaska eller karaff.
Nu börjar det svåra -Att försöka att spara den till julbordet…
1. Skilj ut äggulorna, lägg dem i en rundbottnad stålbunke och låt dem få rumstemperatur. (plastbunke funkar inte så bra när du senare skall slå såsen i vattenbadet)
Torbjörns lammsmäcka (6-8 pers). smaka av med salt och svartpeppar Torbjörns lammsmäcka (6-8 pers). 1. Blanda ströbrödet med drygt hälften av grädden i en separat bunke, och låt svälla i tio minuter
1. Vispa äggen i en vid skål eller en djup tallrik. 2. Bred lite fransk senap på alla brödskivorna,. 3. Lägg riven ost, ett par skinkskivor, och mera riven ost mellan två brödskivor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.