1 påse
Blandsallad (gärna med lite krispig sallad)
1
Citron
Ev. dill till garnering
Beskrivning
1. Koka äggen (hårdkokta).
2. Dela sparrisen i mindre bitar (ca 2cm) och koka den varsamt.
3. Slå majonäsen.
4. Lägg upp brödskivorna på varsin tallrik.
5. Bred ca 1,5 msk majonäs på varje brödskiva.
6. Lägg på en liten näve sallad.
7. Lägg ett skivat ägg på kanten av varje brödskiva.
8. Sila ifrån räkorna och blanda dem med sparrisen.
9. Lägg på en rejäl näve räkor/sparris. (140-180 gram beroende på 4 eller 5 mackor)
10. Garnera med en citronklyfta och ev. dill.
Servera gärna med lite extra majonäs i ett snapsglas bredvid, och ett torrt vitt vin i glaset.
Gratinera mitt i ugnen 225-250 grader i 5–10 min. God morgon. Snön vräker ner utomhus men här inne har jag det varmt o skönt i soffan med morgonens andra kopp te
1. Skilj ut äggulorna, lägg dem i en rundbottnad stålbunke och låt dem få rumstemperatur. (plastbunke funkar inte så bra när du senare skall slå såsen i vattenbadet)
Knäck äggen i en bunke. Häll i pofiber och vatten samt fiberhusk, salt, brödkryddor och bakpulver och rör runt ordentligt , degen ska kännas ungefär som en mördeg, är den för torr så tillsätt lite mer vätska
Sätt ugnen på 250°. Skala räkorna och ställ dem kallt. Skär brödet lite snett på längden i 8 skivor. Pensla med olivolja och rosta skivorna i ugnen 45 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.