Torbjörns lammrostbiff med gorgonzolasås -Goda smaker i höstrusket
Torbjörns Tips -om mat & vin
Torbjörns Tips -om mat & vin

Torbjörns lammrostbiff med gorgonzolasås -Goda smaker i höstrusket

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Lammrostbiff (4 pers)
  • 600 gram Lammrostbiff (2-3 st beroende på storlek)
  • 3-4 Vitlöksklyfor
  • 2-3 Kvistar färsk rosmarin (torkad funkar också)
  • Salt och svartpeppar
  • Smör att bryna i
  • Gorgonzolasås
  • 100 gram Gorgonzolaost
  • 2 dl Vispgrädde
  • 0,5 dl Rödvin
  • 3 dl Vispgrädde
  • 1/2 Oxbuljongtärning

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Hetta upp stekpannan och lägg i en rejäl klick smör tillsammans med de skalade vitlöksklyftorna.
    3. Krydda lammrostbiffarna med salt, nymalen svartpeppar och färsk hackad rosmarin.
    4. Bryn dem tills de har fått fin färg.
    5. Dra av stekpannan och lägg rostbiffarna i en ungsfast form och ställ in dem i ugnen.
    6. Passa innertemperaturen på rostbiffarna. (54 grader tycker jag är lagom)
    7. Bränn ur stekpannan med rödvinet (deglacera).
    8. Häll i grädden och smula i den halva buljongtärningen.
    9. Koka upp och dra av stekpannan av plattan.
    10. Ta ur rostbiffarna ur ugnen vid 54 graders innertemperatur och låt dem vila 5-10 minuter täckta med alu-folie.
    11. Häll i eventuell köttsaft från ugnsformen i såsen.
    12. Värm på såsen och smält ner osten. Den bör inte koka.
    13. Skiva upp köttet i lagom tunna skivor. (ca 5-6 mm)

    Serveras omgående med klyftpotatis eller goda pommes frites och kanske en sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.