250 gram
Pasta. (t.ex. tagliolini eller spagetthi)
150 gram
Bacon
75 gram
Riven parmesanost
3 st
Medelstora ägg
Nymalen svartpeppar
Beskrivning
1. Sätt på pastakastrullen med saltat vatten.
2. Strimla och stek baconet. (Stek inte för hårt).
3. Knäck äggen i en bunke och blanda med osten.
4. Koka pastan och sila av vattnet.
5. Blanda pastan med ägg/ost-blandningen.
6. Lägg upp i djupa tallrikar och ge varje portion några drag med svartpepparkvarnen
Servera omedelbart. Gärna med ett glas gott italiensk rödvin till.
-) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
- Snabbt, gottoch nyttigt, Lunch för två. Gott, enkelt och nyttigt. För någon dag sedan kom jag hem och mamma hade lagt fram en frusen kycklingfilee till mig
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Det var då vi gjorde denna goda pasta med halloumi och pesto. Halloumi blir lätt problematiskt i matlådor, men denna goda pastarätt höll sig faktiskt riktigt bra
Häll av pastan al Dente och blanda samman med biffen i en stor skål/kastrull. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen
Fräs kött, champinjoner och bacon snabbt på hög värme. Snabblagat ochgott. pasta. Salt och peppar. pasta,. Skölj nudlarna i kallt vatten och klipp i dem några gånger
Så enkelt, så gott. Smaka av med salt och peppar och servera med pastan. Just ett sånt ögonblick hade jag förra veckan när jag hittade detta goda recept på pastasås på bloggen ”Fredriks fika”
Det här brödet bakar jag ofta nu när jag vill ha ett gottoch lättbakat bröd. Men med några enkla medel blir det här både nyttigare, saftigare och mer hållbart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.