Torbjörns grillade lammracks med fransk potatissallad
Torbjörns Tips -om mat & vin
Torbjörns Tips -om mat & vin

Torbjörns grillade lammracks med fransk potatissallad

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3-4 enkelkotletter (ben) per person (ca 1 rack/2pers)
  • Färsk hackad rosmarin
  • Färsk hackad timjan
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Rapsolja

Beskrivning

    Lammracks

    3-4 enkelkotletter (ben) per person (ca 1 rack/2pers)
    Färsk hackad rosmarin
    Färsk hackad timjan
    Svartpeppar
    Salt
    Rapsolja

    1. Putsa lammracksen och pensla lite rapsolja på dem.
    2. Krydda dem med svartpeppar, salt, rosmarin och timjan.
    3. Grilla dem på, direkt, hög värme så att de får en fin yta. Pensla med mera rapsolja vid behov.
    4. Fortsätt att grilla dem på indirekt värme under lock till 54-55 graders innertemperatur.
    5. Låt de färdiggrillade racksen vila under folie ca tio minuter.
    6. Skär sedan upp och lägg upp dem på ett serveringsfat. Strö gärna lite hackad färsk rosmarin över.



    Champinjonspett

    6 medelstora champinjoner per person
    2 små träspett per person

    1. Skär bort den nedersta delen av foten på champinjonerna.
    2. Dela dem på mitten.
    3. Trä dem försiktigt på spetten. (de går lätt sönder)
    4. Pensla dem lite med rapsolja.
    5. Krydda med svartpeppar och salt.
    6. Grilla på medelvärme till de ser fina ut.



    Fransk potatissallad (6-8 port)

    800g små fasta potatisar
    1 medelstor rödlök
    100g färska sockerärtor
    150g körsbärstomater
    3 msk kapris
    1 påse (175g) blandad småbladig sallad

    1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. (färskpotatis behöver inte skalas).
    2. Låt potatisen svalna.
    3. Dela potatisen i lagom bitar.
    4. Skala och skär löken i tunna klyftor och dela dem.
    5. Skär sockerärtorna diagonalt i tunna stavar.
    6. Dela körsbärstomaterna.
    7. Blanda alltihop i en stor skål och tillsätt kapris och sallad.
    8. Häll över vinägretten och blanda.
    9. Häll vid servering över hela härligheten i en snygg serveringsskål.



    Senapsvinägrett

    1,5 dl Olivolja
    2 msk Vitvinsvinäger
    2 msk Vatten
    3 msk Fransk senap
    3 msk Skånsk senap
    1 vitlöksklyfta
    Svartpeppar
    Salt

    1. Blanda vätskorna och senapen i en bunke.
    2. Lägg i en krossad vitlöksklyfta.
    3. Smaka av med svartpeppar och salt.
    4. Låt dra med vitlöken en halvtimma.
    5. Ta bort vitlöken.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.