Torbjörns spättafiléer i vitvinssås med räkor och champinjoner
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Ingredienser till 6 personer
800 gram
Spättafiléer utan skinn.
2 dl
Vitt vin (välj ett torrt gott vin).
400 gram
Färska champinjoner.
250 gram
Skalade räkor (Stora räkor i lake fungerar utmärkt).
2 tärningar
Fiskbuljong.
2 dl
vatten
3 dl
Vispgrädde.
2 msk
Hackad persilja.
2 msk
Vetemjöl till redning.
Smör att steka champinjonerna i.
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Lägg spättafiléerna dubbelvikta i en smord ungsform och salta över.
3. Häll över ca 0,5 dl vin
4. Ställ in i ugnen och täck formen med ett bakplåtspapper.
5. Låt stå i ugnen ca 15 minuter i 175 graders värme.
6. Blanda vin, vatten och buljongtärningarna i en kastrull. Låt koka ner till hälften.
7. Dela och stek champinjonerna med smör i en stekpanna till de får färg.
8. Skaka ihop vetemjöl och lite vatten i en redningsbägare. (du kan använda beurre manié, knådat smör/vetemjöl istället om du vill)
9. Tillsätt grädden samt spadet från fiskformen.
10. Låt koka några minuter och späd med redningen till önskad konsistens.
11. Häll den heta såsen över fisken och ställ in formen i ugnen 2-3 minuter till så att det blir riktigt varmt.
12. Garnerna med champinjonerna, räkorna och persiljan.
Servera tillsammansmedtinaderäkor. Fräs gullök ochpaprikaiolivoljatills dem fått en gyllenbrun färg, tillsätt sedan skivadechampinjonerochchilli, ochtillsist bladspenaten
Lägg sedan större delen av räkorna, eller alla om du intevill toppa med några innanserveringoch häll därefter på såsen och toppa sistmed den rivna osten
Jag funderade över vad jag skulle göra av dem och tänkte först att jag skulle göra någon slags crepes medchampinjonfyllning men det kräver lite bättre planering än vad jag hade över tyvärr
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.