Torbjörns hamburgare med Guacamole -Snabbt och gott
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
4 st
hamburgare
600 g
nötfärs
Salt
Svartpeppar
Hamburgerbröd
*************************
Guacamole
2 Mogna
avocado
1/2 Liten
gul lök
1/2
Chili (Spansk peppar)
1
Vitlöksklyfta
2 tsk
pressad limejuice
1 dl
Creme fraiche
Salt
Svartpeppar,
*************************
Tillbehör
Rostad lök
1 mogen
stor tomat – skivas
1 rödlök
– skivas tunt
Dijonsenap
1 påse
blandsallad
Beskrivning
Guacamole
1. Dela avokadon, ta ur kärnorna och gröp ur
2. Lägg fruktköttet i en skål och mosa det lätt med en gaffel
3. Häll i limejuicen och blanda lätt så oxiderar, (mörknar) inte avokadon.
4. Finhacka chili och lök och lägg i skålen
5. Pressa vitlöksklyftan i skålen
6. tillsätt creme fraiche
7. Blanda allt i skålen och smaka av med salt och svartpeppar
Hamburgare
1. Forma 4 st hamburgare av nötfärsen. Tryck till dem ganska hård så att de håller ihop.
2. Lägg dem på en het grill eller i en het stekpanna. Sänk värmen när burgarna har fått färg.
3. Salta och peppra
4. Grilla/stek dem som du vill ha dem (Livsmedelsverket rekommenderar att genomsteka hamburgarna)
5. Rosta bröden lätt på grillen eller i ugnen.
6. Lägg upp underbrödet och lägg på sallad
7. Lägg på ett par rejäla skedar guacamole
8. Lägg på burgaren och stryk på ett lager dijonsenap
9. Lägg på en skiva tomat och ett par lökringar samt rostad lök
10. Lägg på överbrödet
-Servera hamburgaren som den är eller med pommes frites eller klyftpotatis.
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Herre Gud vad gott det är. Du kan hitta alla möjliga olika hamburgare i stan nu - veganska, vegetariska, ekologiska, vanliga, och så de där för riktiga gourmander såklart
Men med några enkla medel blir det här både nyttigare, saftigare och mer hållbart. Det här brödet bakar jag ofta nu när jag vill ha ett gottoch lättbakat bröd
Krydda med salt och peppar. Skinkstekskivor med varmt mangofräs Du behöver. ) Och om man använder en bit av en skinkstek istället för att köpa färdiguppskuret kött så blir det ännu billigare
Jag hade varit och tränat så var riktigt hungrig. Det KAN ju bli riktigt riktigt gott. Men mina kära föräldrar hade fått gäster helt spontant och inte hunnit göra någon kvällsmat
Då kanske du till ochmed tycker att de är smarriga…. Kör med stavmixern tills du får en slät smet. Till dagens eftermiddagsfika gjorde jag några banan- och havregrynsmuffins à la Isodieten
Serveras med bär och eventuellt vispgrädde. Lägg i en skål tillsammans med övriga ingredienser. Den har blivit en så stor favorit att jag ofta äter den till mellanmål, nyttiga fetter och choklad det kan knappast bli bättre
Den här tisdagskvällen lagade vi Jamies Marocko-inspirerade middag med lammracks, grillade paprikor, couscous-sallad, två dipper, frasiga bröd och en läskande dryck (programmet finns tillgänglig ett dygn till och sedan misstänker jag att det ersätts av ett annat bra tips
Blanda allt med en hand och jämna till ytan. Börja med att skiva gurkorna tunt i en stor skål. Hacka dillen samt persiljan och klipp lökstjälkarna i smala ringar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.