Torbjörns franska potatissallad med senapsvinägrett
Torbjörns Tips -om mat & vin
Torbjörns Tips -om mat & vin

Torbjörns franska potatissallad med senapsvinägrett

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Fransk potatissallad (6-8 port)
  • 800 g små fasta potatisar
  • 1 medelstor rödlök
  • 100 g färska sockerärtor
  • 150 g körsbärstomater
  • 3 msk kapris
  • 1 påse (175g) blandad småbladig sallad
  • Senapsvinägrett
  • 1,5 dl Olivolja
  • 2 msk Vitvinsvinäger
  • 2 msk  Vatten
  • 3 msk Fransk senap
  • 3 msk Skånsk senap
  • 1 vitlöksklyfta
  • Svartpeppar
  • Salt

Beskrivning

    Fransk potatissallad (6-8 port)

    1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. (färskpotatis behöver inte skalas).
    2. Låt potatisen svalna.
    3. Dela potatisen i lagom bitar.
    4. Skala och skär löken i tunna klyftor och dela dem.
    5. Skär sockerärtorna diagonalt i tunna stavar.
    6. Dela körsbärstomaterna.
    7. Blanda alltihop i en stor skål och tillsätt kapris och sallad.
    8. Häll över vinägretten och blanda.
    9. Häll vid servering över hela härligheten i en snygg serveringsskål.



    Senapsvinägrett

    1. Blanda vätskorna och senapen i en bunke.
    2. Lägg i en krossad vitlöksklyfta.
    3. Smaka av med svartpeppar och salt.
    4. Låt dra med vitlöken en halvtimma.
    5. Ta bort vitlöken.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.