Torbjörns franska potatissallad med senapsvinägrett
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Fransk potatissallad (6-8 port)
800 g
små fasta potatisar
1 medelstor
rödlök
100 g
färska sockerärtor
150 g
körsbärstomater
3 msk
kapris
1 påse
(175g) blandad småbladig sallad
Senapsvinägrett
1,5 dl
Olivolja
2 msk
Vitvinsvinäger
2 msk
Vatten
3 msk
Fransk senap
3 msk
Skånsk senap
1
vitlöksklyfta
Svartpeppar
Salt
Beskrivning
Fransk potatissallad (6-8 port)
1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. (färskpotatis behöver inte skalas).
2. Låt potatisen svalna.
3. Dela potatisen i lagom bitar.
4. Skala och skär löken i tunna klyftor och dela dem.
5. Skär sockerärtorna diagonalt i tunna stavar.
6. Dela körsbärstomaterna.
7. Blanda alltihop i en stor skål och tillsätt kapris och sallad.
8. Häll över vinägretten och blanda.
9. Häll vid servering över hela härligheten i en snygg serveringsskål.
Senapsvinägrett
1. Blanda vätskorna och senapen i en bunke.
2. Lägg i en krossad vitlöksklyfta.
3. Smaka av med svartpeppar och salt.
4. Låt dra med vitlöken en halvtimma.
5. Ta bort vitlöken.
750 g färskpotatisNågra myntakvistar1 msk dijonsenap2 msk vinäger5 msk neutral matolja2 msk olivolja, extra jungfruSaltSvartpeppar2 msk finhackad gräslökKoka potatisen mjuk (men inte för mjuk) i saltat vatten tillsammans med myntan
Vi bestämde oss i sista stund för att åka, så jag var uppe klockan fem för att laga potatissalladen och kycklingklubbor och packa picknickkorgen, så att vi skulle hinna fram i tid och ändå ha egen mat med oss
Dela potatisen och blanda med senapen. Potatissallad ca 10 portioner ca 1,5 kg Färskpotatis 1 rödlök 1 knippe rädisor Lite färsk basilika 1 påse ruccola 2 tomater 1msk dijonsenap en skvätt vinäger En skvätt olivolja Lite parmesan eller annan smakrik ost 1
Spola med kallt vatten så att kokningen avstannar och skär varje sparris i tre bitar. Denna är min nya favorit när det gäller potatissallad, den är otroligt god och väldigt fräsch
Ställ potatissalladen kallt. Börja med att vispa samman alla ingredienserna till marinaden. Lägg dem i en skål och häll över marinaden medan potatisen ännu är varm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.