Kött och kycklingrecept

Kött och kycklingrecept

Pluma i ugnen

Pluma i ugnen

Ta upp köttetoch lägg att vila fem minuter på en skärbräda. Skär upp bitarna av pluma med en vass kniv tvärs över köttfibrerna samt lägg upp på tallrik eller fat
Kyckling och pastagratäng med bacon

Kyckling och pastagratäng med bacon

Krydda den med peppar och kycklingkrydda. Skär paprika och lök i bitar. Ta upp kycklingen ur pannan när den är genomstekt och lägg åt sidan
Kycklingfilé med hjortronsås

Kycklingfilé med hjortronsås

Blanda crème fraîche, hjortronsylt och aromat. Serveras med ris och en sallad. 4 kycklingfiléer frysta
Ernsts marinad med örter och vitlök

Ernsts marinad med örter och vitlök

0,5 knippe färsk salvia 0,5 knippe färsk rosmarin (spara ett par hela kvistar) 3 klyftor vitlök 2 tsk salt 1 tsk peppar 1 dl rött vin 1 dl extra virgin olivolja 2 msk honung, flytande 0,5 knippe färsk persilja 5 torkade lagerblad 1 knipplök 0,5 gul lök, i skivor
Kycklingkebab med pitabröd

Kycklingkebab med pitabröd

Låt svalna något och skiva/hacka upp kycklingen med en kniv. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt