Kött och kycklingrecept

Kött och kycklingrecept

Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Strö över vetemjölet och blanda runt med köttbitarna. Skär köttet i mindre bitar. Salta och peppra och lägg över i en gryta
Viltfärsbullar med rårörda tranbär

Viltfärsbullar med rårörda tranbär

Rulla till små köttbullar. Låt stå, rör om då och då. Skala och finhacka löken. Arbeta in ägg, salt och peppar i viltfärsen till en jämn smet
Tjälknöl på vilt

Tjälknöl på vilt

Efter ett par timmar när köttet tinat lite kan du sticka in en termometer i mitten av köttbiten.  Låt den koka upp och låt den svalna
Hjortstek på Älgövis

Hjortstek på Älgövis

Skiva upp köttet, stjälp upp och servera rotfruktsbakelsen som tillbehör. Krydda steken med salt, peppar och enbär
Rådjurssadel med potatisgratäng

Rådjurssadel med potatisgratäng

Ta upp köttet ur formen, lägg det med köttsidan neråt och låt svalna. Putsa sadeln från eventuella hinnor och gnid in den med smöret
Älgfärsbiffar med mandelpotatis

Älgfärsbiffar med mandelpotatis

Rör ihop färs, ägg, salt och peppar till en slät smet. Skala och riv löken. Finhacka enbären och blanda i tillsammans med resten av ingredienserna till färsbiffarna
Per Morbergs viltgryta med skogssvamp

Per Morbergs viltgryta med skogssvamp

Lägg köttbitarna i marinaden, täck med plastfolie och ställ bunken i kylen över natten. Bryn köttet i smör i en tjockbottnad gryta (ej oemaljerad järngryta
Pumpad anka

Pumpad anka

Viktigt här är att snittar skinnet från ena sidan till andra i ett rutmönster och inte skära ner till köttet
Ossobuco med gremolata

Ossobuco med gremolata

Mustig smak, ochköttet nästan smälter i munnen. Ossobuco betyder ben med hål i - och det är det som definierar rätten
Värmande gulasch för vintriga dagar

Värmande gulasch för vintriga dagar

Putsa köttetoch skär det rent från fett, senor och hinnor. Köttet ska vara riktigt mört. Det är något så rustikt och underbart med den heta, smakrika gulaschen, den värmer liksom både själ och hjärta
Fläskfilé med krämig polenta

Fläskfilé med krämig polenta

4 Polenta 7 1/2 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 1/2 dl polenta 50 g flagad parmesanost 2 msk smör eller margarin salt och peppar Fläskfilé ca 500 g fläskfilé 2 msk smör eller margarin Svampfräs 250 g champinjoner 1 tsk olja 1/2 kruka basilika 1/2 msk soja salt och peppar 2 tomater Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5