Kött och kycklingrecept

Kött och kycklingrecept

Pannbiff med stekt lök ärtor och ättiksgurka

Pannbiff med stekt lök ärtor och ättiksgurka

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Ättiksgurka 0,5 st gurka 0,5 dl ättiksprit 1,5 dl vatten 1 dl strösocker Biffar 1 st gul lök 1 st ägg 1 dl standardmjölk 1 dl ströbröd 1 msk kalvfond 1 msk japansk soja 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 msk Mat
Enkel Lammragu

Enkel Lammragu

Bryn köttetoch krydda med salt och rosmarin. Jag älskar lammkött men har dock inte råd att äta det så ofta
Schweizerbiff med Rösti

Schweizerbiff med Rösti

Stek dem i lite matfett på medelvärme på båda sidorna tills köttet har fått en frasig yta och är genomstekt

Oxfärsbiff bourguignon

Skala och finhacka schalottenlök och vitlök till skyn. Häll på rödvin och koka ihop tills hälften återstår
Krämig het kycklinggryta

Krämig het kycklinggryta

1 röd paprika. 1 rödlök. 2-3 potatisar. 3 kycklingfiléer. 2 klyfta vitlök. olja (till stekning). ca 1 msk färsk ingefära, riven