Kött och kycklingrecept

Kött och kycklingrecept

Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

annat nötkött för grytor 500 gram rotfrukter , t. gullök eller pärllök 2 msk vegetabilisk olja 250 gram svamp 150 gram tärnat bacon 2 msk smör 500 ml rödvin 2 msk vinbärsgelé , eller socker 2 msk mjöl 500 ml köttbuljong , (nöt) el
Ugnsrostad kyckling med pumpa och rökig aioli

Ugnsrostad kyckling med pumpa och rökig aioli

2 röda paprikor 1 butternutpumpa, skalad och urkärnad 1 sötpotatis, skalad 5 msk olivolja salt peppar 1 citron 600 g kycklinglårfilé, med skinn 2 msk olivolja 2 msk chicken and steak krydda 1 dl pumpakärnor 2 dl majonnäs 1 klyfta vitlök, riven 1 tsk rökt paprikapulver 1 tsk honung salt 1 knippe färsk bladpersilja
Andbröst med gräddsås

Andbröst med gräddsås

Skala och klyfta äpplen. Rensa och skiva svamp. Salta och peppra. Tillsätt bacon, äpple, svamp och dragon. Smaka av såsen med salt, vitpeppar och soja
Grillad oxffilé på salladsbädd

Grillad oxffilé på salladsbädd

800 g oxfilé 2 förp rucolasallad 4 plommontomater 1 rödlök 1 dl tranbär cashewnötter 1 manchegoost (Eller annan hårdost) 2 förp halloumiost 15 delikatesspotatisar olivolja salt granatäppelvinägrett
Köttfärssås med broccoli

Köttfärssås med broccoli

Stek nötfärsen tillsammans med lök, vitlök och kryddor. Jag har egentligen inget tydligt recept på köttfärssås utan jag hoftar alltid ihop den
Köttbullar i jordnötssås

Köttbullar i jordnötssås

500 g kycklingfärs 2 salladslökar, finhackade 1 msk färsk ingefära, riven 2 klyfta vitlök, pressade 1 dl ströbröd 1 ägg 1 tsk chilipulver (kan uteslutas) 1 tsk salt olja (till stekning) 2 krm svartpeppar
Högrevsburgare på smörstekt bröd

Högrevsburgare på smörstekt bröd

I julas lagade mamma och jag en hel del mat. Ibland tidsödande och lite krångliga recept, ibland till middagsbjudningar men också till helt vanliga middagar en onsdag
Kycklinggryta med chili, vitlök och ingefära

Kycklinggryta med chili, vitlök och ingefära

Här slår kycklingen huvudet på spiken och blandar sig med precis rätt ingredienser. Strimla kycklingen och lägg den i en skål tillsammans med olja, vitlök, chilisås, ingefära, salt och peppar