Kött och kycklingrecept

Kött och kycklingrecept

Majskyckling med cidersås

Majskyckling med cidersås

Stora filéer kan väga runt 300 gram och räcker då för två. SÅS. 2 dl torr cider. 2 dl grädde. 1,5 tärning kycklingbuljong eller valfri sort som grönsak eller fisk som passar det du ska servera såsen till
Grillad fläskkarré med spetskål och sojamajonnäs

Grillad fläskkarré med spetskål och sojamajonnäs

4 port sushiris 4 skiva fläskkarré [ca 600 g] 2 msk japansk soja 0,5 msk rörsocker 1 msk sesamolja 1 msk ingefära, finriven 1 klyfta vitlök 1 spetskål 1 dl majonnäs 1 msk sesamfrön, rostade och mortlade 1 msk ingefära, finriven 1 msk japansk soja 1 msk risvinäger (eller vitvinsvinäger)
Kyckling Provencale med rödvinssky

Kyckling Provencale med rödvinssky

Skala och skiva potatisen, lägg i en ugnsform och ringla. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. balsamvinäger, kycklingfond och honung till en sås
Parmalindad kycklingfilé med ugnspotatis

Parmalindad kycklingfilé med ugnspotatis

Het tomatsalsa3 msk olivolja 1 klyfta vitlök, finhackad 1 gul lök, grovhackad 1 förp konserverade hela plommontomater 0,5 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad 1 tsk honung 0,5 tsk rödvinsvinäger salt svartpeppar, nymalen. Tzatziki2 dl matyoghurt (10 %) 1 gurka, skalad riven och urkramad 1-2 klyfta vitlök, finhackade (efter smak) 1 tsk honung 1 tsk vitvinsvinäger salt svartpeppar, nymalen