Kött och kycklingrecept

Kött och kycklingrecept

Jägarschnitzel

Jägarschnitzel

4 schnitzlar av skinka. 2 dl vetemjöl. 2 tsk salt. 1 krm peppar. 10 enbär, krossade. 1 ägg, uppvispat
Smördegsinbakad fläskfilé med holiday dip

Smördegsinbakad fläskfilé med holiday dip

salt och peppar. Förstek filén salta och peppra,låt svalna. Lägg på filén, baconet och osten. Vik över smördegen och platta till kanterna med en gaffel
Inbakat kött i cambozolaost

Inbakat kött i cambozolaost

Skär köttet i ganska små bitar och stek sedan detta i stekpanna kryddat med salt och peppar. Smula sedan ner cambozolaosten i en kastrull och låt den smälta
Fläskfilé med flödeostsås

Fläskfilé med flödeostsås

Vi har installerat oss och har det mysigt i Björnrike. Ansa och strimla purjolöken. Lägg paprika och purjolök i en ugnsfast form
Mammas fläskfilé

Mammas fläskfilé

Strö krabbköttet över köttet, täck med såsen och strö över ost. Det här receptet hittade jag i Mickes receptsamling, det lät så knasigt med krabba och fläskfilé så jag blev nästan tvungen att prova
Himmelskt god fläskfilégryta

Himmelskt god fläskfilégryta

Putsa fläskfiléerna och skär i skivor. Stek dem hastigt på båda sidor i smör, salta och peppra. Fräs löken smjuk och lägg över på fat eller i skål
Krämig och het fläskfilégryta

Krämig och het fläskfilégryta

2 tsk gochujang (koreansk chilipasta). 300 g skogschampinjoner 700 g fläskfilé 2 rödlökar, i klyftor 1 röd paprika, grovhackad 3 klyftor vitlök, finhackad 4 cm ingefära, finhackad 4 dl crème fraiche 2 dl äppeljuice 2 msk koncentrerad kalvfond 2 msk japansk soja 2 tsk sesamolja 2 tsk gochujang (koreansk chilipasta) 65 g babyspenat matolja till stekning 4 port jasminris, kokt
Fläskfilégratäng med franska örter

Fläskfilégratäng med franska örter

Har du fortfarande inte kommit på vad för gott ni ska äta ikväll kan jag tipsa om en snabb, enkel och god rätt, med det där lilla extra som förgyller en fredagskväll, nämligen fläskfilégratäng med franska örter
Fläskfilégryta med grönpeppar

Fläskfilégryta med grönpeppar

Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Skölj äpplena och skär i klyftor. Stek dem i smör i en stekpanna och ställ åt sidan