1. Vetedeg: Kör alla ingredienser i en köksassistent med krok och arbeta ihop degen långsamt cirka 5 minuter. När degen gått ihop ökar du tempot lite och arbetar degen ytterligare 10 minuter tills den känns elastisk, glansig och fin på ytan.
2. Lägg ut degen på ett mjölat bord och låt vila 30 minuter.
3. Vaniljfyllning: Blanda alla ingredienser i en köksassistent eller en bunke för hand till en slät och fin fyllning. Kavla ut degen till en rektangel, 3-4 mm tjock på ett lätt mjölat bord.
4. Bred ut fyllningen jämt över degen och vik över den övre delen mot den nedre delen så att du behåller längden på rektangeln uppåt.
5. Skär ut långa strängar med en sporre, twista och snurra.
6. Lägg bullen på plåt med bakplåtspapper, täck med plastfolie och låt jäsa ordentligt minst 90 minuter.
7. Grädda bullarna på 190 grader i 8-10 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.
8. Smält smöret i en kastrull, pensla smör på bullarna och doppa varje bulle i strösocker.
Så här gör du. Fördegen. Värm upp mjölken till fingervarmt. Blanda sedan med vetemjöl och jäst och kör det i en matberedare på mellanfart tills fördegen gått ihop till en deg, låt vila i ca 15min
Vi hittade ett recept av RoyFares som blev årets konditor 2010. I söndags när vi skulle fira Fars dag var det självklart att det skulle bli något med choklad förstås
Det här receptet från RoyFares ger helt fantastiska morotsmuffins. Fares skriver ju sina recept med viktangivelse först och volymmått i parantes, jag såg bara siffran 12 och sen gick det som det gick
Pajskal. 100 g smör. 200 g digestive. 2 msk strösocker. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen väl i en matberedare tillsammans med sockret
Sätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna grovt. Lägg upp 12st muffinsformar på en plåt. Blanda kokos, mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt, kanel och muskot i en bunke
Deg200 g mjölk, kall [2 dl] 30 g jäst 480 g vetemjöl, kallt [8 dl] 40 g strösocker, kallt [0,5 dl] 20 g osaltat smör, rumstempererat 110 g ägg [2 st] 500 g smör osaltat, för inkavling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.