Roy Fares vaniljbullar
Helena Toftling
Helena Toftling

Roy Fares vaniljbullar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Vetedeg
  • 30 g jäst
  • 250 g mjölk
  • 9,5 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk malen kardemumma
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 1 st ägg
  • Fyllning
  • 150 g ljus sirap
  • 170 g strösocker
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 50 g maizena
  • 40 g florsocker
  • 1,5 tsk vaniljsocker

Beskrivning

    1. Vetedeg: Kör alla ingredienser i en köksassistent med krok och arbeta ihop degen långsamt cirka 5 minuter. När degen gått ihop ökar du tempot lite och arbetar degen ytterligare 10 minuter tills den känns elastisk, glansig och fin på ytan.

    2. Lägg ut degen på ett mjölat bord och låt vila 30 minuter.

    3. Vaniljfyllning: Blanda alla ingredienser i en köksassistent eller en bunke för hand till en slät och fin fyllning. Kavla ut degen till en rektangel, 3-4 mm tjock på ett lätt mjölat bord.

    4. Bred ut fyllningen jämt över degen och vik över den övre delen mot den nedre delen så att du behåller längden på rektangeln uppåt.

    5. Skär ut långa strängar med en sporre, twista och snurra.

    6. Lägg bullen på plåt med bakplåtspapper, täck med plastfolie och låt jäsa ordentligt minst 90 minuter.

    7. Grädda bullarna på 190 grader i 8-10 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.

    8. Smält smöret i en kastrull, pensla smör på bullarna och doppa varje bulle i strösocker.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.