Jag tänkte att jag skulle göra egna julkalendrar till barnen i år, det är ett tag sedan, och med tanke på att det är december månad redan nu på lördag så är det minst sagt hög tid att ta tag i det
Det blev en helt ny hall verkligen med de nya möblerna och jag är så nöjd. Sen tänkte jag även att jag skulle hinna med något julbak innan helgen så vi har något riktigt gott att fika in advent med
Lägg nougaten mitt på mandelmassan, hela vägen kloss och kloss med varandra. Den ska inte ha en temperatur över 32°C utan kännas lite kall och vara lätt att arbeta med
Dekorera medjordnötter och snickers i bitar och pudra slutligen över lite kakao. I vilket fall som helst är denna cheescake verkligen en ”de luxe-variant med extra allt”
Runda bullarna med händerna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Lägg mandlar och strösocker i en matberedare med lock och mixa tills mandeln börjar kännas slät och fin, eventuellt kan man behöva tillsätta lite vatten om den känns för torr
Runda bullarna med händerna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Fyll sedan med mandelmassa. Vispa grädden till önskad konsistens och fyll en spritspåse med stjärntyll
Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg. Skala och skiva päron i lagom tjocka skivor, fyll med fyllningen I pajformen och jämna till
Chokladdröm med kolasås, nötter och god chokladfrosting. I söndags när vi skulle fira Fars dag var det självklart att det skulle bli något med choklad förstås
Kör ihop degen långsamt med krok. Toppa med vispad grädde och på med locket på bullen. Kavla ut degen 3 mm tjock, stryk på ett jämnt lager med smör, strö över farinsocker och kanel. Sätt ugnen på 200 grader varmluft, pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.