Deg200 g mjölk, kall [2 dl] 30 g jäst 480 g vetemjöl, kallt [8 dl] 40 g strösocker, kallt [0,5 dl] 20 g osaltat smör, rumstempererat 110 g ägg [2 st] 500 g smör osaltat, för inkavling
vaniljkräm90 g äggula [6 st] 130 g strösocker [1,5 dl] 40 g majsstärkelse, majsstärkelse [0,75 dl] 1 vaniljstång 375 g standardmjölk [3,75 dl] 30 g osaltat smör
Ingredienser 50 g ( 1 pkt) KronJäst för söta Degar, färsk 500 g ( ca 5 dl) mjölk, ljummen 1000 g (ca 16,7 dl) vetemjöl special 200 g smör, rumsvarmt 180 g (ca 2 dl) strösocker 9 g (ca 1,5 tsk) salt 10 g (ca 1 msk) kardemumma, grovmalen Fyllning 250 g smör, rumsvarmt 2 3/4 (250 g) strösocker 2,5 msk (23 g) vaniljsocker Topping Kokos tosca1 Lös jästen i degvätskan och blanda alla ingredienser långsamt i 3 min, öka hastigheten och blanda i 10 min
Så här gör du. Fördegen. Värm upp mjölken till fingervarmt. Blanda sedan med vetemjöl och jäst och kör det i en matberedare på mellanfart tills fördegen gått ihop till en deg, låt vila i ca 15min
Vi hittade ett recept av RoyFares som blev årets konditor 2010. I söndags när vi skulle fira Fars dag var det självklart att det skulle bli något med choklad förstås
Det här receptet från RoyFares ger helt fantastiska morotsmuffins. Fares skriver ju sina recept med viktangivelse först och volymmått i parantes, jag såg bara siffran 12 och sen gick det som det gick
Pajskal. 100 g smör. 200 g digestive. 2 msk strösocker. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen väl i en matberedare tillsammans med sockret
Sätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna grovt. Lägg upp 12st muffinsformar på en plåt. Blanda kokos, mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt, kanel och muskot i en bunke
Tänkte bjuda er på en sjukt god cheesecake från RoyFares, håll till godo. Godmorgon, lite seg idag efter gårdagens bravader, det blev en lång biltur till Skåne och när vi hade circa 5 minuters bilresa kvar stanna bilen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.