1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i någon minut.
2. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
3. Dela degen i ca 30 bitar. Forma små bullar och skär ett kryss i dem. Lägg dem i muffinsformar av porslin (behöver smörjas) eller papper (behöver ej smörjas).
4. Ställ formarna på en ugnsplåt. det går också bra att lägga bullarna direkt på en plåt klädd i bakplåtspapper.
5. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Blanda smält smör och pressad vitlök i en skål. Pensla bröden med blandningen och strö över flingsalt och hackad persilja.
7. Grädda bröden i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Håll koll på dem mot slutet för det går snabbt i den höga värmen. Låt brödet svalna på galler.
Fördela smeten iformarna. bunke att vispaäggvitai. Smörj formarna. elvisp. Riv osten. Vispa ut mjölet ilite av mjölken och häll blandningeni en kastrull
Vi åt ju kräftor häromkvällen och då brukar vialltid göra vitlöksbrödtill, dels för att det är väldigt gott och dels för att Oskar också ska bli mätt eftersom han inte är jätteförtjust i kräftor
Lägg smördegen imazarinformarna. Fräs färsen smuligi en stekpanna med smör. Fördela färsen iformarna. Blanda i hackad lök och vitlök och fint hackad zucchini och fräs ett par minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.