Värm grädde, mjölk och vaniljstång tillsammans med sockret tills sockret har smält. Ta upp vaniljstången och skrapa ur kärnorna och rör ut dem i gräddmjölken
rivet skal och saft av 1 liten citron. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2 ägg 1½ dl Arla® vispgrädde 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker rivet skal och saft av 1 liten citron 2 dl Arla Köket® ekologisk crème fraiche 8 digestivekex 3 dl blåbär
Bryt chokladen i bitar och smält tillsammans med smöret i en kastrull eller i en skål i mikron. Rabarber är något som jag verkligen förknippar med sommaren och häromdagen blev jag sugen på att göra en paj med lite andra smaker än en traditionell smulpaj
För när Ginon väl är i ugnen är det klart på cirka tre minuter och den ska ätas omedelbart. När allt är förberett ochGinon ska in i ugnen, se till att ha allt annat klart
Nåja, nu skulle det i alla fall göras en rabarberpaj, och eftersom jag även hade lite krusbär i frysen som behövde användas innan det är dags att plocka nya, så skarvade jag med dem
Hacka chokladenoch blanda med lätt smulade kokoschipsoch mandelspån. Blanda potatismjöl och vaniljsocker och lägg i en plastpåse tillsammans med den skurna rabarbern
Först hade jag pajen au naturell, men tänkte att det ändå piffar upp rejält med något på så det blev rostade kokosflakes, jordgubbar och resterna från rabarberstängerna
Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Båda är med mörk choklad som skal men har två olika fyllningar - kokos/vitchokladoch kola/jordnöt. Häll på den sista chokladen på pralinerna och dra med en skrapa så det blir slätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.