Hallonparfait250 g crème fraîche 250 g frysta hallon, tinade 90 g äggvita [3-4 st] 160 g strösocker [2 dl] 50 g vatten [0,5 dl]. 1Våfflor120 g smör, smält 1 vaniljstång 210 g vetemjöl [3,5 dl] 25 g strösocker [2 msk] 5 g bakpulver [1 tsk] 110 g ägg [2 st] 400 g mjölk [4 dl] 1 citron, skalet
Idag gräddade vi massor medvåfflor. Dessa åt vi med bär från frysen (hallon, blåbär, björnbär och jordgubbar) samt någon variant av mjölkfri vispgrädde som faktiskt smakade helt ok
I vilket fall som helst är denna cheescake verkligen en ”de luxe-variant med extra allt”. När jag för några veckor sedan såg RoyFares baka Snickers Cheesecake i TV-programmet Go’kväll så blev jag så sugen på att baka den jag också
Runda bullarna med händerna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Lägg mandlar och strösocker i en matberedare med lock och mixa tills mandeln börjar kännas slät och fin, eventuellt kan man behöva tillsätta lite vatten om den känns för torr
Grädda våfflorna gyllenbruna. Klassisk våffla med en klick lättvispad grädde och färska hallon♥. Toppa med en klick lättvispad grädde och färska hallon
Runda bullarna med händerna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Fyll sedan med mandelmassa. Vispa grädden till önskad konsistens och fyll en spritspåse med stjärntyll
Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg. Skala och skiva päron i lagom tjocka skivor, fyll med fyllningen I pajformen och jämna till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.