Fram tills idag så har det funnits en speciell fika som vi köpt för att jag helt enkelt inte har känt att jag har fått till en hembakad variant som är bättre än den man köpet
Botten. Smält smöret. Smula kexen, gärna i matberedare. Tillsätt socker och smält smör och blanda samman. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, med löstagbar botten, som är 24 cm i diameter
Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål. Smält smöret och låt det svalna. Blanda päronspad, grädde och päronkonjak och rör ner i mjölblandningen tillsammans med smält smör
Så här gör du. Fördegen. Värm upp mjölken till fingervarmt. Blanda sedan med vetemjöl och jäst och kör det i en matberedare på mellanfart tills fördegen gått ihop till en deg, låt vila i ca 15min
Vi hittade ett recept av RoyFares som blev årets konditor 2010. I söndags när vi skulle fira Fars dag var det självklart att det skulle bli något med choklad förstås
Pajskal. 100 g smör. 200 g digestive. 2 msk strösocker. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen väl i en matberedare tillsammans med sockret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.