1. Koka upp 5 dl mjölk med vaniljstången. resten av mjölken blandas med socker och potatismjöl. ta bort vaniljstången och häll i den kalla mjölken. Rör hela tiden tills vaniljpuddingen börjar koka och tjockna.
2. Smula ihop mjöl, socker och smör. Tillsätt ägg och gräddfil och blanda till en luftig mördeg. Knåda inte mördegen! Dela mördegen i två lika stora delar och lägg i kylen i minst 2 timmar.
3. Skala och tärna äpplena och stek i smör med citron.
4. Ta ut den ena mördegen och kavla botten lika stor som formen, med bakplåtspapper innanför.
5. Nagga botten med gaffel och fördela äpplena sedan den varma vaniljpuddingen. Smula över resten av mördegen.
6. Baka kakan i 175 grader varmluftsugn i ca 40 minuter. ta ut från ugnen och låt svalna. Pudra med florsocker.
Nåja, nu skulle det i alla fall göras en rabarberpaj, och eftersom jag även hade lite krusbär i frysen som behövde användas innan det är dags att plocka nya, så skarvade jag med dem
Inspiration till den här goda efterrättskakan med årets skörd av äpplen och plommon, ochmed ett kul täcke av cornflakes, mandel och vit choklad, har jag fått av Annika på bloggen Bak och Mat för alla
Alltså köpte jag mig ett gäng vackert blålilaskimrande plommon och knåpade ihop den här enkla men jättegoda plommondesserten, som smakade mums tillsammans med vaniljglass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.