Morotskaka, Roy Fares recept
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 1 1 röster

Ingredienser

  • 340 g morötter, finrivna (ca 6)
  • 1300 g vetemjöl (5 dl)
  • 15 g bikarbonat (1 tsk)
  • 17 g bakpulver (1.5 tsk)
  • 14 g salt (0.5 tsk)
  • 16 g kanel (2.5 tsk)
  • 1220 g ägg (4)
  • 1300 g strösocker (3.5 dl)
  • 1260 g vegetabilisk olja (3 dl)
  • 1200 g osaltat smör, rumstempererat
  • 1400 g färskost (cream cheese)
  • 1210 g florsocker (3.5 dl)
  • 112 g vaniljsocker (2 tsk)
  • 145 g strösocker (0.5 dl)
  • 12 lime (rivet skal)
  • 1 Morotskaka340 g morötter, finrivna (ca 6) 300 g vetemjöl (5 dl) 5 g bikarbonat (1 tsk) 7 g bakpulver (1.5 tsk) 4 g salt (0.5 tsk) 6 g kanel (2.5 tsk) 220 g ägg (4) 300 g strösocker (3.5 dl) 260 g vegetabilisk olja (3 dl)
  • 1 Frosting200 g osaltat smör, rumstempererat 400 g färskost (cream cheese) 210 g florsocker (3.5 dl) 12 g vaniljsocker (2 tsk)
  • 1 Limesocker45 g strösocker (0.5 dl) 2 lime (rivet skal)Morotskaka
  • Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en bakform, 30 x 22 cm, med smör. Mjöla formens kanter lätt med vetemjöl och täck bottnen med bakplåtspapper. Sikta mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och kanel i en bunke. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i en annan bunke, minst 5 minuter med elvisp. Blanda sedan i olja och de torra ingredienserna. Rör till sist ner de rivna morötterna. Fördela smeten jämnt i formen. Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Prova med sticka att kakan är genomgräddad. Låt svalna helt i formen. Frosting
  • Vispa med elvisp ihop smör och färskost till en vit och fluffig blandning Tillsätt florsocker samt vaniljsocker och fortsätt att vispa tills det blir en fast och fin frosting. Limesocker
  • Blanda samman allt i en bunke och strö över.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.