1 dl
solrosfrön 2 dl kokt råris 400 g svarta bönor på burk 150 g morot 1 gul lök, stor 50 g riven ost 1 msk japansk soja 1 msk dijonsenap 1 dl rismjöl 0,5 msk kinesisk soja rapsolja till stekning salt peppar
13 st normalstora morötter 1 st gul lök 1 st ägg 2 msk ströbröd 2 msk potatismjöl ca 2 krm salt 1 krm vitpeppar Rapsolja till stekningSkala och finriv morötterna, hacka löken. Forma biffar (blir på satsen ca 8-10 stycken) och genomstek knapriga påmedelvärme i stekpanna med rapsolja
Servera med riven parmesan och färsk basilika. 1 Fräs soltorkade tomater, lök och vitlök i olja i en stor stekpanna eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 3 min. 2 Häll i resten av ingredienserna och låt sjuda under lock 15-20 min. 3 Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen
Inlägget Morotsbiffar dök först upp på ZEINAS KITCHEN. hittar du recept på några av våra favoriter. Det är så gott att servera grönsaksbiffar med sallad, couscous eller som vi gjorde här med friterade potatisklyftor, waldorfsallad och ajvar
Fräs morötter, lök och vitlök cirka 3 minuter tills det blir lätt brynt. Tillsätt paprika och låt den fräsa med ytterligare 3-4 minuter. 2 Rör ner paprikapulver, tomatpuré, kokosmjölk, tomater, buljong, bönor och lagerblad. Låt sjuda på svag värme 8-10 minuter. 3 Koka ris enligt anvisning på förpackning. 4 Smaka av böngrytan med salt och peppar, tillsätt nötter och örtkyddor och servera med ris och bröd (glutenfritt bröd till den som är överkänslig mot gluten). 400 g krossade tomater på burk. 350 g sköljda röda bönor på burk
1en god salladRiv halloumi och morötter grovt. 1Blanda alltsammans i en bunke tillsammans med resten av ingredienserna. Låt stå och svälla i 5 minuter. Värm upp en stekpanna med smör och bryn biffarna i 3–4 minuter på varje sida, eller tills de har fått vacker färg. 1Garnera eventuellt biffarna med timjan och servera sedan tillsammans med potatismos och sallad
Servera till biffarna tillsammans med kokt mathavre och gräddfil. Skölj bönorna och mixa dem grovt. Stek biffarna gyllenbruna i stekpanna med rapsolja, ett par minuter per sida
Vänd på dem med jämna mellanrum så de får en fin form och blir jämnt stekta. Stek dem påmedelvärme. Jag tycker inte så mycket om de vegetariska burgare som finns på snabbmatsställena och i affären
Linssås med ajvar relish är gott och smakrikt alternativ till den vanliga linssås som jag vanligtvis brukar göra (se recept på den vanliga linssåsen här)
Servera laxpuddingen med en sallad på strimlat Äpple, Cocktailtomater och Persilja. Fiskpudding med skirat Smör Att laga en Fiskpudding är ett gammaldags sätt att ta vara på fiskrester
Grovhacka lök, morotoch kålrot. Det bygger ju på att man har gäster eller stor familj. Nu börjar det bli kallt och ruggigt och vi närmar oss steksäsongen med stormsteg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.