Maries Vegetariska

Maries Vegetariska

Marinated Tofu

Marinated Tofu

Jag gillar tofu, men man får krydda den en hel del för att få smak på den. Därför marinerar jag gärna tofun och helst över natten
Ugnsrostade grönsaker med fetaost

Ugnsrostade grönsaker med fetaost

I helgen testade vi Ica Maxis helgpåse. För 99. - fick man 2 entrecoteskivor, potatispuckar, majskolv, bea, surdegsbröd och 2 ljus
Tryffelrisotto med karljohansvamp och parmesanost

Tryffelrisotto med karljohansvamp och parmesanost

Ingredienser Risotto 30 gram torkad karljohansvamp 2 st Schalottenlök(ar) 2 klyfta(or) vitlök(ar) 1 msk olivolja 3 dl arborioris 3 dl vitt vin , torrt, valfritt 8 dl grönsaksbuljong 50 gram smör 100 gram parmesanost , färsk, riven 40 gram tryffel , färsk sommartryffel 1 salt 1 svartpeppar Köp receptet
vårlig risotto

vårlig risotto

risotto är klockren mat till lunchlådan så jag gör alltid mer än vad som går åt till kvällen. Det här räcker som huvudrätt för två samt ett par lunchlådor
Domates yemistes - fyllda tomater

Domates yemistes - fyllda tomater

Skölj tomaterna och skär av ett tunt lock. Spara locken. Gröp ur kärnor och mellanväggar ur tomaterna ner i en skål
Omelett med quornfärssås

Omelett med quornfärssås

What. Vart tog sommaren vägen nu då, från 27 grader och sol till 10 grader och regn. Ja man får verkligen passa på att njuta de fina dagarna
Fetaost

Fetaost

4 frysta smördegsplattor, ca 320 g. 200 g smulad fetaost. 1 krm svartpeppar. ½ dl hackad färsk persilja. Olivolja
Bakad vitkål med äggkräm

Bakad vitkål med äggkräm

Alltså, det här med att baka vitkål i ungen är ju en sak (salt, peppar, smör, in i ugnen och baka tills mjuk)
Veckans gröna: Ugnsbakad vitkål

Veckans gröna: Ugnsbakad vitkål

Veckans gröna, eller veckans gröna tillbehör. Ugnsbakad vitkål Ett snabbt, enkelt gott och dessutom billigt tillbehör till middagen
Sesamtofu i ugn

Sesamtofu i ugn

13 februari, 2017. Sesamtofu i ugn. Annat. Inga kommentarer. Har jag nått något typ av svart bälte i vegetariskt matätande, om jag – med handen på hjärtat – kan säga att jag lärt mig tycka om tofu
Veganska fiskpinnar

Veganska fiskpinnar

Ingredienser Portioner. 4 Fiskpinnar 2 paket marinerad fast tofu (à 250 g) 3 dl ströbröd 4 1/2 dl vetemjöl 1/2 dl färsk hackad dill (valfritt) 2 msk tångcaviar (valfritt) 1 msk ljus sojasås juice från 1/2 citron salt peppar 2 dl havredryck rapsolja till stekning Remouladsås 1 msk hackad kapris 1/4 dl hackad färsk dill 2 dl växtbaserad majonnäs 1 tsk citronjuice 3 msk bostongurka 1/2 tsk gul curry salt vitpeppar 1 nypa socker Till servering 500 g fast potatis 2 dl frysta ärter Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Panerad tofu med rostade rotfrukter och chilimajonnäs

Panerad tofu med rostade rotfrukter och chilimajonnäs

Ingredienser Portioner. 4 Rotfrukter 900 g delikatesspotatis 200 g snackmorötter 1 msk olivolja salt peppar 1/2 förp salladslök (à 125 g) Chilimajonnäs 1 1/2 dl majonnäs 1/2 tsk chiliflakes eller chilipulver (1/2 tsk motsvarar 2 krm chilipulver) 2 msk chilisås Tofu 540 g tofu 2 ägg 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl vetemjöl 2 dl ströbröd (gärna panko) 2 msk olivolja Till servering 65 g mâchesallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5