Maries Vegetariska

Maries Vegetariska

Wokad selleri

Ingredienser540  g  stjälkselleri 1  st  morot morötter (valfritt) 6  skiva skivor  ingefära 1  msk  matolja 1/2  tsk  salt 1/2  tsk  socker
Linguine med pesto och gröna bönor

Linguine med pesto och gröna bönor

1. Rensa bönorna och skär i 3 cm långa bitar. 2. Lägg olja, vitlök, och pinjenötter i en mixer eller matberedare och mixa ihop till en jämn massa
Aubergine med mozzarella och paprika

Aubergine med mozzarella och paprika

1. Skiva och salta aubergine. 2. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Se till att olivoljan är riktigt varm och stek auberginen till gyllene på båda sidor
Zucchinibiffar…eller plättar…eller nåt

Zucchinibiffar…eller plättar…eller nåt

Då tar jag genvägen och köper färdiga frysta vegetariska produkter, men ibland så. Jag tycker om vegetarisk mat, men jag är lat och tycker det är omständigt om jag ska hålla på och handla en massa grönsaker som sedan ska skalas, bitar, hackas, rivas osv
Chilisalsa

Chilisalsa

50 gram röd chili som piri piri eller valfri sort. 4 tomater. 4 klyftor vitlök. 1 gul lök. 2 msk olivolja. 0,5 tsk socker
Zoodles alla Puttanesca

Zoodles alla Puttanesca

Det är nåt visst med sådana där klassiska recept som funnits for ever och som ingen riktigt vet ursprunget till eller varifrån de fått sitt namn, eller hur, foodies
Vegansk flygande Jakob med ris.

Vegansk flygande Jakob med ris.

Receptet är för 4 personer. 1. Blötlägg kikärtorna över natten. Koka dem mjuka, häll av vattnet och låt svalna
Svampramen med shitake och ostronskivling

Svampramen med shitake och ostronskivling

Ingredienser Portioner. 4 Svampbuljong 1 liten gul lök 1 liten morot 1 vitlöksklyfta 1/2 förp torkad karljohanssvamp (1/2 förp motsvarar 30 g) 1 l svampbuljong salt Friterad ostronskivling 1 förp ostronskivling (à 150 g) olja till fritering Shittake 1 förp shiitakesvamp (à 150 g) 1 msk färskriven ingefära 1 vitlöksklyfta 2 msk rapsolja 1 tsk sesamolja 1 msk japansk soja Topping 2 salladslökar 1 spansk peppar 4 port nudlar (gärna udon) Lägg till i inköpslistan
Zoodles med het tofu och jordnötsdressing

Zoodles med het tofu och jordnötsdressing

Ingredienser Portioner. 4 Jordnötsdressing 1 dl osötat jordnötssmör 2 msk tamarisoja 2 msk färskpressad limejuice 2 msk rapsolja 1/2 msk finriven ingefära 2 msk palmsocker eller brun farin 1 dl vatten Sallad 600 g zucchini 150 g romansallad 4 salladslökar 2 avokador 1 förp fast tofu (à ca 270 g) 1 msk lönnsirap 2 msk japansk soja 1/2 msk sesamolja 1 tsk chiliflakes 2 msk rapsolja 1/2 tsk flingsalt 1 dl hackad koriander 180 g böngroddar 1 msk rostade sesamfrön Lägg till i inköpslistan