Maries Vegetariska

Maries Vegetariska

Panerad Zucchini

Panerad Zucchini

1 st zucchini. 2 st ägg. 1 dl vetemjöl
Tagliatelle med mozzarellakräm och ärter

Tagliatelle med mozzarellakräm och ärter

400 g tagliatelle 5 dl frysta ärtor 4 msk olivolja 100 g rucolasallad 1 msk harissa (eller sambal oelek) 2 mozzarellaostar (à 125 g) 1 dl vispgrädde 1 citron salt peppar
Vegetarisk paj

Vegetarisk paj

3 dl vetemjöl. 1100 gram smör. 10,5 tsk salt. 15 msk vatten. 10,5 halloumi. 11 morot. 13 msk smör eller olivolja
Sparrisrisotto

Sparrisrisotto

1 msk olivolja. 1 msk smör. 3 dl risottoris, rundkornigt ex. Carnaroli eller Arborio. 0,5 gul lök. 3 klyftor vitlök
Ugnsomelett med champinjonstuvning

Ugnsomelett med champinjonstuvning

Ingredienser 1,5 msk vetemjöl 6 dl mjölk 5 st ägg 1 tsk salt Svampstuvning 200 gram champinjoner , på burk 2 tsk margarin 2,5 msk vetemjöl 2 dl svampspad , mjölk 1 dl grädde 0,5 tsk salt 1 odefinierad vitpeppar , eller svartpeppar Köp receptet
Krispig tofu med mango chutney

Krispig tofu med mango chutney

500 g fast tofu, tärnad 1 dl majsstärkelse 4 klyftor vitlök, finhackade 1 msk färsk ingefära, riven 1 röd chilifrukt, finhackad 3 dl apelsinsaft 0,5 dl mango chutney 0,5 dl olivolja 0,5 dl japansk soja
Grönsakslasagne med keso

Grönsakslasagne med keso

16 lasagneplattor 1 morot 1 zucchini, liten 1 röd paprika 1 burk cottage cheese (à 500g) 100 g champinjoner
Currygryta med sötpotatis och kikärtor

Currygryta med sötpotatis och kikärtor

Koka bulguren enligt anvisningen på förpackningen. Stek lök, vitlök, tomatpuré och curry i olja i en rymlig gryta eller kastrull 3–4 min