13 st normalstora morötter 1 st gul lök 1 st ägg 2 msk ströbröd 2 msk potatismjöl ca 2 krm salt 1 krm vitpeppar Rapsolja till stekningSkala och finriv morötterna, hacka löken. Forma biffar (blir på satsen ca 8-10 stycken) och genomstek knapriga på medelvärme i stekpanna med rapsolja
1en god salladRiv halloumi och morötter grovt. 1Blanda alltsammans i en bunke tillsammans med resten av ingredienserna. Låt stå och svälla i 5 minuter. Värm upp en stekpanna med smör och bryn biffarna i 3–4 minuter på varje sida, eller tills de har fått vacker färg. 1Garnera eventuellt biffarna med timjan och servera sedan tillsammans med potatismos och sallad
Den här kalasgoda kikärtsgratängen, med champinjoner, dragon och dijonsenap, är en vegetarisk variant av en gratäng som jag brukade laga på den tiden då vi fortfarande åt kött
Servera med riven parmesan och färsk basilika. 1 Fräs soltorkade tomater, lök och vitlök i olja i en stor stekpanna eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 3 min. 2 Häll i resten av ingredienserna och låt sjuda under lock 15-20 min
Fredagar förknippas ofta med taco och här kommer en böngryta som just har tacosmak. Jag har valt att ha nachochipsen till men det går lika bra att ha tortillabröd
Blanda med de övriga ingredienserna och smaka av med salt och peppar. salt och svartpeppar. Anette bjuder på vegetariska majsplättar med en spännande chimichurri till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.