Vegetariskt

Vegetariskt

Halloumisallad med kikärtor och grön yoghurtsås

Halloumisallad med kikärtor och grön yoghurtsås

1 förp halloumiost (à 200 g) 2 burk färdigkokta kikärtor (à 400 g) 2 klyfta vitlök 1,5 msk tomatpuré 4 soltorkade tomater i olja 4 msk olivolja 2 krm salt 1 knippe persilja 3 gemsallad 1 gurka 3 msk rostade solrosfrön olivolja, till stekning
Morot och halloumibiffar med hummus och ajvar

Morot och halloumibiffar med hummus och ajvar

Gör biffarna till kakstorlek så passar de perfekt som ett mättande alternativ vid mellis. Eller styckfrys biffarna innan stekning för att kunna ta fram och steka på vid ett annat tillfälle
Bolognese Beluga i Crock Pot

Bolognese Beluga i Crock Pot

Det här är allt som behövs för att laga en vegetarisk Bolognese i Crock Pot. Jag har fått hem den senaste kokboken i den klassiska serien Vår kokbok, Vår gröna kokbok
Vegetarisk tacopaj med belugalinser

Vegetarisk tacopaj med belugalinser

Sätt ugnen på 200 grader. Koka belugalinserna i separat kastrull, i rikligt med vatten. Låt koka tills de är mjuka, ca 25-30 min
Linsotto med pecorino och tomat

Linsotto med pecorino och tomat

Ingredienser Portioner. 4 2 msk olivolja 1 hackad gul lök 2 hackade vitlöksklyftor ev 1/2 hackad chili 4 dl röda linser 2 dl vitt vin 1 burk cocktailtomater (à 400 g) 5 - ca 6 dl grönsaksbuljong ca 2 dl finriven pecorinoost salt och peppar färsk basilika Till servering pesto bröd Lägg till i inköpslistan
Rotfruktslasagne

Rotfruktslasagne

2 förp färdigkokta svarta bönor, alt vita eller kidney (à 400 g) 2 klyfta vitlök 400 g blandade rotfrukter, t ex rotselleri, palsternacka, persiljerot, morot 2 dl crème fraîche 1 förp krossade tomater (à 400 g) 1 dl vatten 0,5 dl olivolja 2 tsk torkade örter, t ex rosmarin, timjan, oregano, salvia 1,5 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar, nymalen 9 lasagneplattor 2 dl lagrad ost, riven 1 kvist basilika