13 st normalstora morötter 1 st gul lök 1 st ägg 2 msk ströbröd 2 msk potatismjöl ca 2 krm salt 1 krm vitpeppar Rapsolja till stekningSkala och finriv morötterna, hacka löken. Forma biffar (blir på satsen ca 8-10 stycken) och genomstek knapriga på medelvärme i stekpanna med rapsolja
Servera med riven parmesan och färsk basilika. 1 Fräs soltorkade tomater, lök och vitlök i olja i en stor stekpanna eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 3 min. 2 Häll i resten av ingredienserna och låt sjuda under lock 15-20 min
Fredagar förknippas ofta med taco och här kommer en böngryta som just har tacosmak. Jag har valt att ha nachochipsen till men det går lika bra att ha tortillabröd
Här har det i alla fall varit lite vitt på marken nu ett tag och nu i natt har det fallit lite till. Så idag får man vara ute i god tid och ta det försiktigt i trafiken
Detta svänger man ihop fort och passar både till lunch, vardagsmiddag och matlåda. Om man som jag är lite dålig på att göra vegetariska rätter så är detta ett bra alternativ som inte kräver så mycket ansträngning och kan vara ett bra recept att ha om man vill köra en köttfri dag
Den här kalasgoda kikärtsgratängen, med champinjoner, dragon och dijonsenap, är en vegetarisk variant av en gratäng som jag brukade laga på den tiden då vi fortfarande åt kött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.