Jag ville ju givetvis testa detta och det som verkar enklast att göra är just surkål. Den surkålen som man köper i affären är oftast pastöriserad vilket betyder upphettad vilket betyder att bakterierna dör och det vill man ju inte
TipsTänk på att det är viktigt att använda ekologiska råvaror så att det finns naturliga mjölksyrebakterier på dem och att använda jodfritt salt som inte tar död på de goda bakterierna
Servera med ättiksgurkan, kokta grönsaker, lingon, pressgurkaochdillmajonnäs. Gör pressgurka. Ät fisk och grönsaker med händerna och doppa i dillmajonnäsen
Pressgurka (Det här receptet har jag googlat fram, jag använde ICA. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara
Tänkte idag tipsa er om en riktig klassiker, nämligen slottsstek med en riktigt god gräddsås, kokt potatis, kokta morötter, pressgurkaoch svartvinbärsgelé som tillbehör
4 900 g fast potatis Gurka 2 msk strösocker 1 msk ättiksprit (12 %) 1 msk vatten 1/2 tsk salt 1/2 gurka 1/2 kruka persilja Biffar 1 dl mjölk 1/2 dl ströbröd 1 ägg ca 480 g kalvfärs 1 msk senap, gärna dijonsenap 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör eller margarin Sås 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 dl mjölk 1/2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd kycklingfond 2 tsk soja salt och peppar 1/2 msk majsstärkelse Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera pannbiff, lökskyn ochpressgurkan med kokt potatis och någon form av lingon. Pressgurka. Blanda ihop allt till lagen och rör tills sockret och saltet löst upp sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.